Από σήμερα φτωχότερη η μουσική της Ηπείρου

2 Απριλίου 2019

Κοιμήθηκε σήμερα ο Ηπειρώτης δεξιοτέχνης του κλαρίνου Σταύρος Καψάλης, ένας από τους μεγάλους δεξιοτέχνες του κλαρίνου αφήνοντας πίσω του μια πλούσια παρακαταθήκη και αξεπέραστες ερμηνείες.

Ο Σταύρος Καψάλης γεννήθηκε το 1945 στη Ζίτσα Ιωαννίνων και κατάγεται από από τη μουσική οικογένεια του Πολυχρόνη Καψάλη. Ξεκίνησε να παίζει κλαρίνο στην ηλικία των δώδεκα ετών και το ρεπερτόριό του, εκτός από Ηπειρώτικα, περιελάμβανε Ρουμελιώτικα και Mωραΐτικα.

Είχε ηχογραφήσει με όλους τους ηπειρώτες τραγουδιστές και μουσικούς εκατοντάδες τραγούδια, ενώ εργάστηκε πολλά χρόνια σε χώρους όπως το «Σούλι», το «Ελληνικό χωριό», «Σκάρος», με τον Γιώργο Κούρτη, τον Δημήτρη Βάγια, τη Μαρία Σαλτού και άλλους. Είχε παίξει σε όλες τις εκδηλώσεις της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας, σε εκατοντάδες ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές και σε πολλά κράτη του εξωτερικού.

Πρόσφατα, είχε τιμηθεί για την προσφορά του στη μουσική παράδοση της Ηπείρου, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από το Σύλλογο Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων, μαζί με τον Γρηγόρη Καψάλη.