Το ηλιακό μας σύστημα

 
Παιδικά / Μαθαίνω Γεωγραφία

planites12

Ο  Ήλιος είναι το μεγαλύτερο άστρο που βρίσκεται κοντά στη γη. Ωστόσο, μέσα στο αχανές σύμπαν είναι ένα μικρό άστρο. Η Γη μας, το σπίτι μας, είναι ένας μικρός πλανήτης που περιφέρεται γύρω από τον  Ήλιο εδώ και δισεκατομμύρια χρόνια.

Εκτός από τη Γη, γύρω από τον Ήλιο περιστρέφονται άλλοι επτά πλανήτες. Δύο από αυτούς, ο Ερμής και η Αφροδίτη, βρίσκονται πλησιέστερα στον ήλιο απ΄ ό,τι η Γη. Πιο μακριά βρίσκονται ο Άρης, ο Δίας, ο Κρόνος, ο Ουρανός και ο Ποσειδώνας. Υπάρχει ακόμα ένα ουράνιο σώμα, πέρα από τον Ποσειδώνα, ο Πλούτωνας, ο οποίος όμως από το 2006 έχει πάψει να θεωρείται πλανήτης.

Γύρω από τους πλανήτες περιστρέφονται μικρότερα ουράνια σώματα, που ονομάζονται δορυφόροι. Δορυφόρος της Γης είναι η Σελήνη. Ο πιο εντυπωσιακός πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος είναι ο Κρόνος, γύρω από τον οποίο υπάρχουν δακτύλιοι.

Το ηλιακό μας σύστημα είναι πολύ μικρό σε σχέση με το σύμπαν. Ρίξτε μια ματιά στον ουρανό ένα βράδυ χωρίς σύννεφα. Θα δείτε αμέτρητα άστρα. Το καθένα απ΄ αυτά είναι ένας ήλιος, μεγαλύτερος από τον δικό μας. Και ποιος ξέρει πόσοι πλανήτες, σαν τη Γη μας, περιφέρονται γύρω από τον καθένα τους. Όλη αυτή η απεραντοσύνη φανερώνει  την πανσοφία του Θεού και την τελειότητα των δημιουργημάτων Του.

Παρακάτω μπορείς να περιηγηθείς στους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος και να μάθεις διάφορα στοιχεία γι΄ αυτούς. Ακόμη, μπορείς να δεις κι μια εντυπωσιακή μικρή ταινία, που θα σου δείξει πόσο μικροί είμαστε μέσα στο σύμπαν. 

Δες κι αυτή την ταινία