Η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου αρωγός στο έργο των Συλλόγων Πολυτέκνων Ν. Κοζάνης και Χαλκιδικής

4 Μαΐου 2019

Ο σύλλογος πολυτέκνων Κοζάνης θα βραβεύσει τους επιτυχόντες σε ΑΕΙ  – ΤΕΙ και τις μητέρες που απέκτησαν 4ο παιδί το έτος 2018 – 2019 στο Βουδούρειο Πολιτιστικό Κέντρο Σιάτιστας το Σάββατο 4 Μαΐου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα χαιρετίσει ο Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος και θα μιλήσει ο πατήρ Τιμόθεος Βατοπαιδινός, εκπρόσωπος του Γέροντος Εφραίμ, Καθηγουμένου της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου. Η Χορωδία Βυζαντινής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας θα αποδώσει επικαίρους ύμνους υπό τη διεύθυνση του Χοράρχη κ. Θ. Θεοδωρόπουλου. Στο τέλος της εκδήλωσης θα επιδοθούν τα βραβεία μαζί με κάποιο συμβολικό ποσό, προσφορά αγάπης της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου.

Επίσης την Κυριακή 5 Μαΐου, στις 6.30 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Αρναίας ο Σύλλογος Πολυτέκνων Χαλκιδικής διοργανώνει την ετήσια εορταστική εκδήλωση.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν η Βυζαντινή και Παραδοσιακή Χορωδία του Δήμου Πολυγύρου, υπό τη διεύθυνση του Β. Χάδου και η Χορωδία Σημάντρων, υπό τη διεύθυνση του Τ. Τσακμακίδη, την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αδραμερίου κ. Θεόκλητος ενώ θα μιλήσει ο πατήρ Τιμόθεος Βατοπαιδινός εκπροσωπώντας τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ. Τέλος θα απονεμηθούν τιμητικές διακρίσεις σε μαθητές, φοιτητές και πολύτεκνες οικογένειες που απέκτησαν παιδί εντός του 2018-19.

Σε μια κρίσιμη εποχή για την Ελλάδα, η πολύτεκνη οικογένεια βρίσκεται σε δύσκολη θέση, καθώς οι πόροι λιγοστεύουν λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά οι οικογένειες και τα παιδιά τους πρέπει να προχωρούν, να μορφώνονται και να εξελίσσονται για να χτίσουν το μέλλον αυτής της χώρας.

Αφουκραζόμενη αυτών των αναγκών η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου βρίσκεται εδώ και χρόνια στο πλευρό των πολύτεκνων οικογενειών προσφέροντας πάντα με την συνεργασία Μητροπόλεων και μετά από ευγενικές παρακλήσεις των Συλλόγων Πολυτέκνων, οικονομική στήριξη σε πολύτεκνες οικογένειες και χρηματικά βραβεία σε αριστούχους μαθητές και φοιτητές προερχόμενους από προερχόμενους από πολύτεκνες οικογένειες.