Συνάντηση εκπροσώπων Ορθοδόξων Ψηφιακών Μέσων στην Κύπρο

24 Μαΐου 2019

Αντιπρόσωποι από ΜΜΕ με ειδίκευση στα εκκλησιαστικά θέματα, και ιδίως της Ορθοδοξίας, συναντήθηκαν στην Κύπρο στις 15 -19 Μαΐου 2019, με επίκεντρο των συζητήσεων την περαιτέρω σύσφιξη της μεταξύ τους συνεργασίας και, εν γένει, των Ορθόδοξων Ψηφιακών Μέσων.

Η συνάντηση έλαβε χώρα με την ευκαιρία των εγκαινίων της έκθεσης «Χρώματα της Ορθοδοξίας – Κύπρος-Πολωνία», η οποία διοργανώνεται από τον ιστότοπο OrthPhoto.net, την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, την Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου και τον εκδοτικό οίκο της Ιεράς Μητρόπολης Βαρσοβίας.

Έλαβαν μέρος:

ο κ. Aleksander Wasyluk, ο συντονιστής του OrthPhoto.net (Πολωνία),

ο κ. Jakob Oniszczuk, συντονιστής του Cerkiew.pl (Πολώνία),

ο κ. Νικόλαος Γκουράρος, ο διευθυντής του Διαδικτυακού Περιοδικού Πεμπτουσία και πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Ψηφιακών Μέσων για την Ορθόδοξη Ποιμαντική -DMOPC (Ελλάδα),

ο κ. Denis Makhanko, περιφεριακός διευθυντής του Radio Vera (Ρωσία),

ο κ. Aurelian Iftimiu, διευθυντής του Basilica News Agency του Ρουμανικού Πατριαρχείου (Ρουμανία),

ο Διάκονος του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ. Αναστασίου π. Σπυρίδωνα Topanxha (Αλβανία),

η κα. Ralitsa Kratseva, από το Birdhouse Sofia (Βουλγαρία),

και ο κ. Artem Makhakaev, από το γραφείο της ανατολικής Ευρώπης του τηλεοπτικού σταθμού Soyuz TV station (Λευκορωσία).

Ο βασικός σκοπός της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειριών, καθώς και η υποβολή προτεινόμενων ιδεών και πρωτοβουλιών μέχρι την υλοποίηση τους. Επίσης, έγινε συζήτηση για το πως μπορούν τα συνεργαζόμενα πρακτορεία ειδήσεων, από κοινού, να αναδείξουν τους Άγιους Τόπους, Ορθόδοξους Ναούς, Μοναστήρια, ιστορικά μνημεία, και άλλα αξιοθέατα που ενδιαφέρουν τους Ορθόδοξους πιστούς ανά τον κόσμο, όπως για παράδειγμα, στην Κύπρο.