Θαύματα Αγίας Ζώνης (μέρος 9ο)

23 Ιουνίου 2019

49. Είχε όγκο σοβαρής μορφής

11-4-2002

Περιστέρι, Αθήνα

«Πριν 6 μήνες είχα ζητήσει την αγάπη σας και τις προσευχές σας για την ξαδέλφη μου Χριστίνα. Είχε όγκο σοβαρής μορφής και οι γιατροί δεν της έδιναν ελπίδες. Όμως με τις πρεσβείες της Παναγίας μας, με την Αγία Ζώνη που φόρεσε και τις προσευχές σας, ο όγκος προς έκπληξη των γιατρών έχει μειωθεί στο ελάχιστο».

Π. Φ.

50. Θεραπεύθηκε θαυματουργικώς

10-4-2002

Αθήνα

«… ο συνάδελφος επιμελητής ιατρός Λ.Κ. του οποίου το παιδί, όπως θα θυμάσθε, θεραπεύθηκε θαυματουργικώς πέρυσι από την Παναγία διά της επιθέσεως ρούχου του επί της Τιμίας Ζώνης στην Μονή σας, σάς στέλνει τους χαιρετισμούς του…».

Με αγάπη εν Χριστώ

Χ. Ν. Ιατρός

51. Ελπίζαμε ότι θα μάς βοηθήσει

27-3-2002

Κύπρος

«Εδώ και πέντε χρόνια προσπαθούσαμε να τεκνοποιήσουμε και είχαμε πολλά προβλήματα και δυσκολίες.

Έχοντας πάντα πίστη στην Υπεραγία Θεοτόκο κάναμε υπομονή και προσευχή και ελπίζαμε ότι θα μάς βοηθήσει. Τον περασμένο μήνα μία πιστή μάς έδωσε την κορδέλα, που είναι ευλογημένη στην Αγία Ζώνη. Την φόρεσα και με μετάνοια, προσευχή και συμμετοχή στην Θεία Ευχαριστία παρακαλέσαμε την Θεοτόκο να μάς βοηθήσει. Την ημέρα του Ευαγγελισμού μαθαίνουμε ότι έμεινα έγκυος. Αυτό το παιδί είναι αφιερωμένο στην Υπεραγία Θεοτόκο».

Με πίστη και ευλάβεια

Ν. Γ.

52. Έμεινε έγκυος από θαύμα της Παναγίας

2-7-2002

Κύπρος

«Σε μια επιστολή σας μου αποστείλατε κορδέλα ευλογημένη στην Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου. Αυτή την έδωσα σε μια καλή προσωπική μου φίλη η οποία έμεινε έγκυος από θαύμα της Παναγίας.

Αν μπορείτε να μου αποστείλετε ξανά κορδέλα για να την χρησιμοποιήσω και εγώ με προσευχή, εξομολόγηση και νηστεία, για να με βοηθήσει και μένα η Παναγία να τεκνοποιήσω».

Σάς ευχαριστώ

Π. Λ.

53. Έχω κάνει πέντε αποβολές!

2-7-2002

Θεσσαλονίκη

«Είμαι τριανταπέντε χρονών. Έχω ένα γιό 16 χρονών. Μετά την γέννηση του γιού μου έκανα προσπάθειες να κάνω άλλο ένα παιδί. Δεν τα κατάφερα. Έχω κάνει πέντε αποβολές. Πίστευα όμως ότι η Παναγία θα μου χάριζε ακόμα ένα γερό παιδί. Δεν σταμάτησα να προσεύχομαι παρακαλώντας να πραγματοποιηθεί η επιθυμία μου αυτή.

Πριν από ένα χρόνο μία θεία μου, μου έφερε από την Μονή Βατοπαιδίου μία κορδέλα ευλογημένη στην Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου. Μου είπε όταν θα μείνω έγκυος αν την φορέσω. Αυτό και έκαμα.

Τον Σεπτέμβριο έμεινα έγκυος. Φόρεσα την κορδέλα, προσευχόμουν, πίστεψα στην δύναμη και την Χάρη της, πήρα κουράγιο για να μπορέσω να αντέξω, να κάνω υπομονή. Έτσι στις 22 Μαΐου έφερα στον κόσμο ένα γερό μωρό. Μέσα από την καρδιά μου ευχαριστώ την Θεοτόκο για το δώρο που μου χάρισε».

Ευχαριστώ για όλα

Δ. Π.

54. Έκανα πολλές παρακλήσεις και προσευχές

10-9-2002

 Φλώρινα

«Είμαι παντρεμένη 4 χρόνια και δεν μπορούσα να τεκνοποιήσω. Τον τρίτο χρόνο του γάμου μου κάποιος συγγενής μου επισκέφθηκε το Άγιον Όρος και μου έφερε κορδέλα της Τιμίας Ζώνης της Παναγίας. Τρία χρόνια παρακαλούσα θερμά την Παναγία να μου χαρίσει ένα παιδί. Έκανα πολλές παρακλήσεις και πολλές προσευχές, αλλά το ποθητό αποτέλεσμα δεν ερχόταν. Νήστευα και κοινωνούσα τακτικά, αλλά τίποτα.

Φόρεσα την ζώνη. Σε διάστημα τριών μηνών έμεινα έγκυος και γέννησα ένα υγιέστατο κοριτσάκι, το οποίο ονόμασα Χ. Τώρα δοξάζω και ευγνωμονώ την Παναγία, την μητέρα όλων μας».

Ασπαζομένη την δεξιάν σας

Μ. Γ.

55. Η Χάρις της Παναγίας μας την βοήθησε θαυματουργικά

17-9-2002

Βόλος

«Προ ενός και πλέον έτους, το καλοκαίρι του 2001, όταν ήλθα και έμεινα στην Μονή Βατοπαιδίου, είχα πάρει τίμιες ζώνες (κορδέλες). Η ανηψιά μου (Μ. Κ.), αν και είχε πέντε έτη εγγάμου βίου, δεν μπορούσε να αποκτήσει παιδί. Όταν της έδωσα την κορδέλα από την Τιμία Ζώνη, αμέσως έμεινε έγκυος και φέτος τον Αύγουστο γέννησε αγοράκι.

Η Χάρις της Παναγίας μας την βοήθησε θαυματουργικά».

Μετά βαθυτάτου σεβασμού

Ν. Σ.

56. Θαύματα της Αγίας Ζώνης στην Αμερική

Ο Π. Κ. που μένει στην Φλώριντα των Η.Π.Α κατά την επίσκεψή του στην Μονή μας κατέθεσε εγγράφως τα παρακάτω περιστατικά.

1. «Τον Σεπτέμβριο του 2001 έτρωγα με μερικούς φίλους. Ένας άνδρας ανέφερε ότι η κόρη του ήταν άρρωστη με καρκινικό όγκο πάνω στην καρδιά της και ήταν και έγκυος. Οι γιατροί ήθελαν να βγάλουν τον όγκο, αλλά θα έχανε το μωρό. Αν αυτό γεννιόταν στον ένατο μήνα, η κόρη του θα μπορούσε να πεθάνει από τον όγκο. Έδωσα στον άνθρωπο μία κορδέλα από την Αγία Ζώνη, λάδι από τις θαυματουργές εικόνες της Παναγίας της Μονής Βατοπαιδίου, και μία εικόνα της Παναγίας Παντανάσσης που θεραπεύει τον καρκίνο.

Αυτός πέταξε από το Μαϊάμι στην Νέα Υόρκη και επισκέφθηκε την κόρη του. Αυτή έδεσε την κορδέλα γύρω στο χέρι της, έβαλε το ευλογημένο λάδι πάνω στην κοιλιά της και έθεσε την εικόνα στο ίδιο σημείο.

Το μωρό γεννήθηκε κανονικά και ήταν υγιές. Ο όγκος της μητέρας εξαφανίστηκε εντελώς χωρίς εγχείρηση».

2. «Τον Απρίλιο του 2002 ο θείος της νύμφης μου ήταν στο νοσοκομείο με καρκίνο του ήπατος. Δεν του έδωσαν καμιά ελπίδα, και τα ζωτικά του στοιχεία ήταν πεσμένα. Είχαν καλέσει τον ιερέα για να διαβάσει τις ευχές εις ψυχορραγούντα.

Η νύφη μου έστειλε στον θείο της ένα κομμάτι κορδέλα της Αγίας Ζώνης. Η κορδέλα έφτασε στο σπίτι του. Το άτομο που έπαιρνε το ταχυδρομείο στο σπίτι έφερε τον κλειστό φάκελο στο νοσοκομείο. Μόλις ο φάκελος μπήκε μέσα στο δωμάτιό του, αμέσως άρχισε να αισθάνεται καλύτερα. Όταν άνοιξε τον φάκελο, χωρίς ακόμα να ξέρει το περιεχόμενο, τα ζωτικά του στοιχεία σημείωσαν βελτίωση. Όταν άγγιξε την ευλογημένη κορδέλα, έγινε αρκετά καλά και μπόρεσε να πάει στο σπίτι.

Το προσωπικό του νοσοκομείου που τον είχε δηλώσει αθεράπευτο, δεν μπορούσε να το πιστέψει. Σήμερα ο θείος της ζεί και δεν έχει πλέον καρκίνο.

57. Ήταν εντελώς ακίνητος στο κρεβάτι

22-9-2002

Φλώρινα

«Σάς αποστέλλω γραπτώς τα σχετικά με το θαύμα, που συνέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας την Τετάρτη 4 Σεμπτεμβρίου 2002, όταν το επισκεφθήκατε με την Τιμία Ζώνη.

Συγκεκριμένως ο κ. Σ. Ο., κάτοικος Φλωρίνης, έπασχε από καρκίνο και βρισκόταν στα τελικά στάδια. Τις τελευταίες μέρες, όπως μου ανέφερε η σύζυγός του Ελένη, ήταν εντελώς ακίνητος στο κρεβάτι. Όταν πέρασε από το θάλαμο που έμενε η Τιμία Ζώνη, ο κ. Σ. σηκώθηκε μόνος του, πήγε στο αποχωρητήριο και επέστρεψε πάλι μόνος στο κρεβάτι, μπροστά στα κατάπληκτα μάτια των νοσοκόμων.

Βεβαίως μετά από 10 μέρες περίπου απέθανε, αλλά ίσως το θαύμα αυτό έγινε για να μετανοήσει και να ετοιμαστεί καλύτερα για την άλλη ζωή.

Επίσης, κατά την ίδια επίσκεψη, η Τιμία Ζώνη ευωδίαζε ιδιαίτερα μέσα στο νοσοκομείο, γεγονός που μαρτυρείται από πάρα πολλούς.

Μία κυρία, τέλος, (δέν γνωρίζω το όνομά της) μου ανέφερε ότι όταν προσκύνησε την Τιμία Ζώνη έπαψαν κάποιοι πόνοι που την ενοχλούσαν».

Με την εν Χριστώ αγάπη

π. Ε. Χ.

58. Η μητέρα απέβαλε δύο φορές

15-9-2002

Χανιά

«Πριν από τέσσερα χρόνια είχα ζητήσει μια μικρή ζώνη απ’ αυτές που δίνετε ως ευλογία, που είναι αγιασμένες πάνω στην Τιμία Ζώνη της Παναγίας, για ένα ανδρόγυνο που δεν είχε αποκτήσει παιδιά.

Με την Χάρη της Παναγίας επέκτησε ένα χαριτωμένο κοριτσάκι που είναι σήμερα 3 ετών. Την ζώνη την έδωσαν σε κάποιον ασθενή. Προσπάθησαν να αποκτήσουν άλλο παιδί, αλλά η μητέρα απέβαλε δύο φορές. Με παρεκάλεσε να τους στείλετε άλλη μία ζώνη. Είναι ευλαβείς άνθρωποι και σάς παρακαλώ να μάς στείλετε αυτή την ευλογία».

Με σεβασμό ασπάζομαι την δεξιάν σας

π. Γ. Σ.

πηγή: Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, Θαύματα Αγίας Ζώνης, Έκδοση Β’ επαυξημένη, Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, Άγιον Όρος 2008.

Σχετικά άρθρα Θαύματα της Θεοτόκου
Θαύματα Αγίας Ζώνης (μέρος 8ο) 22 Ιουνίου 2019 42. Να σάς διηγηθώ τα θαύματα της Αγίας Ζώνης 8-6-2001 Αθήνα «Είπα σε αυτούς που ευεργετήθηκαν από την Παναγία να γράψουν, αλλά το θεωρούν δύσκολο. Μου είπαν, αν θέλω εγώ, να σάς γράψω. Τώρα θέλω να σάς διηγηθώ τα θαύματα της Αγίας Ζώνης, που έκανε με την ευλογημένη κορδέλα της. 1) Όταν πήγα στον πνευματικό μου για εξομολόγηση, μου είπε ότι...
Θαύματα Αγίας Ζώνης (μέρος 7ο) 21 Ιουνίου 2019 34. Είχαμε ξοδέψει πολλά λεφτά στους γιατρούς 30-5-2000 Κύπρος «Παίρνω την ευκαιρία να σάς γράψω σχετικά με ένα θαύμα, που έκανε η Μεγαλόχαρη σε μένα και τον σύζυγό μου. Είμασταν ενάμιση χρόνο παντρεμένοι και προσπαθούσαμε να κάνουμε ένα παιδί, χωρίς όμως να το καταφέρουμε. Είχαμε ξοδέψει πολλά λεφτά στους γιατρούς, οι οποίοι μάς έλεγαν ότι ...
Θαύματα Αγίας Ζώνης (μέρος 6ο) 20 Ιουνίου 2019 26. Ευχαριστήριος επιστολή 12-3-1999 Μόσχα Ευχαριστήριος επιστολή από ζεύγος Ρώσων, το οποίο μετά από έξι χρόνια απέκτησε παιδί με την βοήθεια της κορδέλας της Αγίας Ζώνης που τους έδωσε κάποιος Ρώσος ιερομόναχος, που είχε προσκυνήσει στην Μονή Βατοπαιδίου το 1998. Ο πατέρας ονομάζεται Ι., η μητέρα Ν. και το βρέφος Μ. Το θαύμα επιτελέσθηκε στη...
Θαύματα Αγίας Ζώνης (μέρος 5ο) 19 Ιουνίου 2019 19. Με γλύτωσε η Παναγία Δευτέρα 30-3-1998 Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Α.Τ» ο αρχιφύλακας Χ. Π., που υπηρετεί στο τμήμα Π. Αττικής, αναφέρει ότι καταδιώκοντας Ρουμάνο κακοποιό πυροβολήθηκε από αυτόν και κτυπήθηκε από μία σφαίρα. Ψηλαφώντας ανακάλυψε την σφαίρα σφηνωμένη στο πορτοφόλι του.  Λέει ο ίδιος: «Ξέρετε τί με γλύτωσε; Η Παναγία. ...
Θαύματα Αγίας Ζώνης (μέρος 4ο) 18 Ιουνίου 2019 12. Παντελώς αδύνατο γιατί ήταν πρόβλημα γενετικής Λευκωσία «Παντρεύτηκα το 1981 και μετά παρέλευση τεσσάρων χρόνων διεπίστωσα ότι ήταν δύσκολο να γίνει τεκνοποίηση. Μετά από επιστημονικές εξετάσεις μου είπαν ότι είναι παντελώς αδύνατο, διότι ήταν πρόβλημα γενετικής. Όλα αυτά έγιναν το 1985. Το 1995 επισκέφθηκα την Ι. Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου...