Πέρασμα στη Μακεδονία

 
Παιδικά / Ιστορίες σε συνέχειες

back1234. Την άλλη κιόλας μέρα ο Απόστολος Παύλος με νέο συνοδό τον Λουκά, που ήταν γιατρός και ζωγράφος, πέρασαν με πλοίο στη Μακεδονία. Αργότερα ο Λουκάς έγραψε το τρίτο ευαγγέλιο και τις Πράξεις των Αποστόλων, το βιβλίο στο οποίο αναφέρονται όλα όσα έκαμαν οι Απόστολοι, για να κηρύξουν τον λόγο του Θεού. Και τα ταξίδια του Αποστόλου Παύλου ο Ευαγγελιστής Λουκάς μας τα κατέγραψε σ΄ αυτό το βιβλίο.

35. Πρώτα έφθασαν στο νησί Σαμοθράκη κι ύστερα βγήκαν στη Νεάπολη, τη σημερινή Καβάλα, κι από εκεί στους Φιλίππους, που ήταν σπουδαία ρωμαϊκή αποικία. Στην πόλη αυτή ζούσε η Λυδία, έμπορος πορφυρών υφασμάτων, η οποία πίστεψε στον αληθινό Θεό και βαπτίσθηκε αυτή κι όλη η οικογένειά της. Η Λυδία υπήρξε η πρώτη Ευρωπαία Χριστιανή.

36. Στους Φιλίππους συνέβη και το εξής περιστατικό: Μια μέρα ο Παύλος και ο Σίλας συνάντησαν μια νεαρή υπηρέτρια που είχε μέσα της πονηρό πνεύμα, το οποίο της έδινε μαντικές ικανότητες. Αυτό το εκμεταλλεύονταν τα αφεντικά της, για να κερδίζουν χρήματα. Αυτή η κοπέλα ακολουθούσε τους δυο Αποστόλους και τους επαινούσε. Ο Απόστολος Παύλος, ο οποίος δεν ήθελε επαίνους από το πονηρό πνεύμα, το διέταξε αυστηρά να βγει από το κορίτσι. Πράγματι, η κοπέλα απαλλάχθηκε από το δαιμόνιο που την κατείχε κι έπαψε να προλέγει τα μέλλοντα.

 

12_rito

Κάνε κλικ παρακάτω, για ν΄ ακούσεις την αφήγηση του κειμένου

Pemptousia-gia-paidia-Footer-600x122