«Γεννήθηκε χωρίς ιατρικά προβλήµατα»

21 Αυγούστου 2019

10-4-2013

Σεβαστέ Γέροντα Εφραίμ, ευλογείτε

«Λέγομαι π. Ε. Β., είμαι έγγαμος ιερεύς της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος και εφημέριος στο χωριό Π. του Δήμου Διρφύων Ευβοίας.

Η Τιμία Ζώνη έκανε και στην οικογένεια μου θαύμα. Η πρεσβυτέρα μου Μαρία στην τέταρτη εγκυμοσύνη είχε πολλά προβλήματα και φόρεσε από την αρχή την Τιμία Ζώνη και παρ’ όλα τα προβλήματα που είχε (αποκολλήσεις, αίμα κάθε μήνα, προεκλαμψία, λεύκωμα, πίεση) γεννήθηκε το παιδί καλά, δύο κιλά περίπου, ο Χρήστος, σήμερα μαθητής της Γ΄ τάξεως Δημοτικού, πανέξυπνος και ευλογημένος, χωρίς ιατρικά προβλήματα όπως μας είχαν απελπίσει οι γιατροί, δυστυχώς, κάθε φορά που μας έβλεπαν και μας έκαναν να κλαίμε. Ζήτησαν να κάνει έκτρωση η πρεσβυτέρα γιατί το παιδί θα γεννηθεί με σύνδρομο ντάουν η με άλλα ιατρικά προβλήματα (φύσημα, σάκχαρο, πρόβλημα στο δέσιμο του κρανίου στα κόκκαλα, πρόβλημα στην πέψη) αλλά το παιδί, δόξα σοι ο Θεός είναι υγιέστατο και οφείλει και πολλά στη μάννα του για την υπομονή της, την πίστη της στον Θεό και την κατηγορηματική άρνηση της να το σκοτώσει. Πόσο χαζά-υλικά σκέπτονται οι άνθρωποι.[…]

Ακούοντας τα θαύματα αυτά και άλλα πολλά, πολλοί ευλαβείς χριστιανοί ζητούν Τίμιες Ζώνες και ευλογία και περιμένουν ένα θαύμα».

Με αγάπη Χριστού και σεβασμό,

Ιερεύς π. Ε. Β.

 

Πηγή: Θαύματα της Αγίας Ζώνης, εκδ. Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου, Άγιον Όρος 2019, σ. 257.

Δείτε εδώ πληροφορίες για την 6η, βελτιωμένη και επαυξημένη έκδοση.