Η Ιερά Κοινότητα αναγνωρίζει την προσφορά Δήμτσα στη διοίκηση του Αγίου Όρους

1 Οκτωβρίου 2019

Με σημαντικό έργο, σε σύντομο χρονικό διάστημα, ολοκληρώνει την θητεία του στο Άγιο Όρος ο απερχόμενος διοικητής Κωνσταντίνος Δήμτσας. Η προσφορά του στο «Περιβόλι της Παναγίας» αποτυπώνεται στη συγκινητική επιστολή που υπογράφουν όλοι οι αντιπρόσωποι και προϊστάμενοι των 20 Ιερών Μονών του Αγίου Όρους. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη και σπάνια κίνηση από τους Αγιορείτες μοναχούς, που καταδεικνύει τη σχέση την οποία ανέπτυξαν με τον κ. Δήμτσα και παράλληλα επιβεβαιώνει την εκτίμηση στο πρόσωπό του για το πολύτιμο έργο που αφήνει πίσω του ως Πολιτικός Διοικητής της Αθωνικής Πολιτείας.

«Επιθυμούμε όπως εκφράσωμεν, ως Ιερά Κοινότης εκ μέρους των Αγιορειτών πατέρων, τας θερμάς ευχαριστίας πάντων υμών δια την πολύτιμον προσφοράν σας εις τον Ιερόν ημών Τόπον, κατά την θητείαν Υμών ως διοικητού του Αγίου Όρους», αναφέρουν στην επιστολή τους οι Αγιορείτες πατέρες.

Σε άλλο σημείο μνημονεύουν την πολύτιμη συμβολή του κ. Δήμτσα στην υλοποίηση ενός σημαντικού έργου υποδομής που αφορά το Άγιο Όρος, καθώς και την επιτυχή του προσπάθεια στην αναδιοργάνωση και στελέχωση των Δημόσιων Υπηρεσιών στον Αθω. «Μνημονεύομεν την τελευταίαν ρύθμισιν του υπουργού κ. Χρήστου Σπίρτζη, εις την οποίαν η συμβολή σας υπήρξε καθοριστική, δια την χρηματοδότησιν του πολύ σημαντικού δια τον Τόπον έργου υποδομής της βελτιώσεως οδού Δάφνης – Καρυών, έργον το οποίο θα απήτει δεκαετίας δια την χρηματοδότησιν του εκ του Ιεροκοινοτικού Ταμείου, την επιτυχή προσπάθειαν αναδιοργανώσεως και στελεχώσεως των Δημόσιων Υπηρεσιών του Αγίου Όρους, την ακούραστον παρουσίαν σας εις απάσας τας Ιεράς Μονάς ως φίλου και συναντιλήπτορός των, και πλείστα έτερα τα οποία ο Κύριος ημών και η Έφορος του Αγίου Όρους Κυρία Θεοτόκος γνωρίζουν κάλλιον ημών».

Η Αθωνική Πολιτεία εκφράζει την ευαρέσκειά της διαβεβαιώνοντας τον Κωνσταντίνο Δήμτσα ότι οι πύλες της θα είναι για εκείνον πάντα ανοιχτές: «θα είστε πάντοτε ευπρόσδεκτος εις το Περιβόλι της Παναγίας μας μετά πολλής χαράς».