Ο χειρουργός που έκανε την επέμβαση ήταν αριστοτέχνης!

7 Οκτωβρίου 2019

Άγιος Λουκάς αρχιεπίσκοπος Συμφερουπόλεως (1877-1961)

Την 15η Ιανουαρίου 2006 το απόγευμα με έπιασε ένας φοβερός πόνος στο δεξί μου αυτί. Κάποιος γνωστός μου, που ευλαβείται πολύ τον άγιο Λουκά [του Ιατρού αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως], μου είχε δώσει το βιβλίο με τον βίο του Αγίου.
Το πρώτο που σκέφτηκα ήταν να παρακαλέσω τον Άγιο να με βοηθήσει, γιατί στην ψυχή μου πλέον ήταν ένας μεγάλος Άγιος. Αμέσως έβαλα ένα κομμάτι βαμβάκι στο αυτί μου, πάνω σ’ αυτό ακούμπησα μία εικονίτσα του Αγίου, το άλειψα με λάδι από το καντήλι του και έδεσα το κεφάλι μου μ’ ένα μαντήλι.
Με μια κουμπάρα μου πρεσβυτέρα, την κ. Ά., συζητούσαμε αν πρέπει να πάω σε κάποιο εφημερεύον νοσοκομείο. Τελικά δεν πήγα. Αν και δεν πίστευα πως θα κοιμηθώ από τους δυνατούς πόνους, ξάπλωσα και με πήρε ο ύπνος.
Το βράδυ στον ύπνο μου εμφανίστηκε ο άγιος Λουκάς με την αρχιερατική του στολή, κρατώντας ένα ιατρικό εργαλείο που έμοιαζε με μακριά βελόνα. Πλάι του στεκόταν ένας πνευματικός μου αδελφός, ο κ. Α.Π., που μου είχε κάνει δώρο το βιβλίο του αγίου Λουκά.
Ο Άγιος μου είπε:
– Είμαι ο άγιος Λουκάς και ήλθα να σε χειρουργήσω. Μη φοβάσαι δεν θα πονέσεις.

Έπειτα γύρισε στον κ. Α.Π. και του είπε:
– Έλα να δεις πώς θα κάνω την εγχείρηση.

Έβαλε την σύριγγα στο αυτί μου. Ένιωσα να με τρυπάει χωρίς να αισθάνομαι πόνο.
Το πρωί που ξύπνησα δεν πονούσα και είδα ότι το βαμβάκι ήταν πλημμυρισμένο στο πύον. Κατόπιν επισκέφθηκα τον γιατρό ΩΡΛ [ωτορινολαρυγγολόγο] κ. Α.Γ., ο οποίος με εξέτασε. Βρήκε ότι το τύμπανο ήταν τρύπιο και διέγνωσε οξεία μέση ωτίτιδα.
Με ρώτησε χαρακτηριστικά:
– Κυρία μου ποιος σας χειρούργησε; Ο χειρουργός που έκανε την επέμβαση ήταν αριστοτέχνης!

Του απάντησα:
– Γιατρέ, επειδή βλέπω ότι έχετε εικόνα στο ιατρείο σας, σημαίνει ότι είσαστε πιστός. Γι’ αυτό θα σας διηγηθώ τι μου συνέβη.

Του εξήγησα αυτό που μου συνέβη τη νύχτα, του μίλησα για τον άγιο Λουκά και του χάρισα ένα βιβλίο με τον βίο και μία εικονίτσα. Ο γιατρός συμφώνησε. Μου έδωσε αντιβίωση και μου είπε ότι είναι ευτύχημα που έφυγε το πύον, γιατί θα μπορούσα να είχα χάσει την ακοή μου.
Μετά από μία εβδομάδα με εξέτασε πάλι, και μου είπε πως δεν υπάρχει τίποτα.

Μαρτύρια Σ.Π., μέσα από το βιβλίο «Ταχύς εις βοήθειαν…, Τα θαύματα του αγίου Λουκά σήμερα», του Αρχι. Νεκταρίου Αντωνοπούλου (νυν Μητροπολίτη Αργολίδας) των εκδόσεων Ακρίτας.