Το Μακεδονικό Ζήτημα στην Παλαιά Βουλή

1 Νοεμβρίου 2019

Νέο μεγάλο εκδοτικό γεγονός αναφορικά με το πιο φλέγον θέμα της Ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής και της Νεώτερης Ιστορίας της Πατρίδας μας: Το Μακεδονικό. Οι εκδόσεις Αγγελάκη με την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων εξέδωσαν τον τόμο: Το Μακεδονικό Ζήτημα: Από το έπος του Μακεδονικού Αγώνα στη Συμφωνία των Πρεσπών των Χρήστου Νεράντζη, Κωνσταντίνου Βακαλόπουλου και Λευτέρη Παπακώστα.

Την επιμέλεια της έκδοσης είχε ο φίλος και συνεργάτης της Πεμπτουσίας Λευτέρης Παπακώστας, ιστορικός και συγγραφέας.

Η πρώτη επίσημη εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων της Παλαιάς Βουλής στην Αθήνα την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019 στις 19.00. Η εκδήλωση θα είναι ανοικτή στο κοινό.

 

Ομιλητές θα είναι:

Ο κ. Θεόδωρος Τζώνος, Ομότιμος Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου

Ο κ. Νικόλαος Κόϊος, Αν. Καθηγητής της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων και Σύμβουλος Έκδοσης της Πεμπτουσίας

Ο κ. Δημήτριος Γιουματζίδης, Εκαπιδευτικός – Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων.

Ο κ. Λευτέρης Παπακώστας. ιστορικός – συγγραφέας

514 σελίδες με μαρτυρίες, ντοκουμέντα, περιγραφές, χάρτες, τοπωνύμια, ιστορικές και πολιτικές αναλύσεις σε έναν ιδιαίτερα καλαίσθητο τόμο μοντέρνας αισθητικής.

Πρόκειται για μία ανεπανάληπτη ευκαιρία να γνωρίσει υπεύθυνα κάθε ενδιαφερόμενος την ιστορία του ζητήματος που οδήγησε εκατομμύρια Ελλήνων στις μεγαλύτερες Παλλαϊκές Συνάξεις που είδε η χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Χορηγός επικοινωνίας και υπεύθυνος βιντεοκάλυψης θα είναι η Πεμπτουσία.