Καλήν εσπέραν άρχοντες….

18 Δεκεμβρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ
9η Δεκεμβρίου 2019

Καλήν εσπέραν άρχοντες κι αν είναι ορισμός σας
Χριστού τη Θεία γέννηση να πω στ’ αρχοντικό σας.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 9η Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 7μμ, ο πρώτος Παμπαροικιακός εορτασμός στο Ashmole Academy στο Southgate, του Βορείου Λονδίνου, που οργάνωσε προς τιμήν, και ύστερα από επιθυμία, του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Νικήτα, η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής, υπό την καθοδήγηση και εποπτεία του Πρωτοπρεσβύτερου π. Ιωσήφ Παλιούρα.

Είναι η πρώτη φορά που γίνεται μία τέτοια κοινή εκδήλωση και είναι ακόμη πιο μεγάλη η χαρά και η τιμή που παρευρέθηκαν εκατοντάδες φίλοι της παροικίας και μας έδωσαν την χαρά και την ευλογία να γιορτάσουμε μαζί και να προετοιμαστούμε για τον ερχομό της γεννήσεως του Θεανθρώπου.

Την συναυλία παρουσίασε η Εκπαιδευτικός της ΕΕΑ κ. Μαριάνθη Παπαδημητρίου.

Την ευθύνη και οργάνωση είχε ο πρωτοπρεσβύτερος και Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής π. Ιωσήφ Παλιούρα.

Συμμετείχαν μαζί του η χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής με μαθητές, Διδασκάλους και φίλους Ιεροψάλτες. Παιδικές Χορωδίες με παιδιά από το Ελληνικό Νηπιαγωγείο-Δημοτικό και Γυμνάσιο-Λύκειο του Λονδίνου. Ένα μικρό κομμάτι και τμήμα της Ορχήστρας «Ρυθμός» που ήρθε από την Ελλάδα με τους: Γκαβαρδίνα Γιάννη στο σαντούρι, Ζωβοΐλη Ρίτα στο κανονάκι, Μέτα Ρισέλ στην κιθάρα, Τρυφιάτη Σταυρούλα στο καβάλι και στα κρουστά και τον Χιώτογλου Νίκο στο πιάνο.

Συμμετείχαν επίσης και μικρή ομάδα Μπουζουκιών «Γιάννης Πολυκανδριώτης» η οποία βρίσκεται κάτω από την σκέψη της Σχολής Βυζαντινή μουσικής και της Κοινότητας Αγίου Παντελεήμονα.

Αφηγητές της βραδιάς και συναυλίας, οι ηθοποιοί και μουσικοί παραγωγοί του LGR, Κατερίνα Μπαροτσάκη και Βασίλης Παναγή οι οποίοι πλαισίωσαν με τις ιδιαίτερες φωνές τους αυτήν μας την εκδήλωση.

Χαιρετισμούς στην εκδήλωσή μας απηύθυναν οι κ. Παναγιώτης Δημητρίου εκ μέρους της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής, ο κ. Λούης Λοίζου εκ μέρους των Κηδεμόνων της Ιεράς μας Αρχιεπισκοπής και ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτας.

Η αποκορύφωση της βραδιάς ήταν όταν ο π. Ιωσήφ κάλεσε τον Σεβασμιώτατο να ανεβεί στην σκηνή και να τραγουδήσουν μαζί τα Κάλαντα της ιδιαίτερής του πατρίδας Καλύμνου.
Την εκδήλωση Βιντεογράφησε και θα μεταδώσει μέσω των προγραμμάτων του, το Hellenic TV του Λονδίνου.

Η όλη εκδήλωση που παρακολούθησαν οι φίλοι μας Πάροικοι έχει ηχογραφηθεί σε στούντιο και εκδόθηκε ειδικό Cd με τίτλο: «Christmas Carols Κάλαντα Δωδεκαήμερου». Το οποίο έχει ήδη κυκλοφορήσει και περιέχει 15 διαφορετικά Κάλαντα του Δωδεκαήμερου, από την αγαπημένη μας Κύπρο μέχρι την Θράκη, την πατρίδα μου Θεσσαλία και από την Ήπειρο και Κεφαλονιά μέχρι την Κρήτη και Καππαδοκία και άλλα πολλά!!! Συνοδεύει και ερμηνεύει μοναδικά η Ορχήστρα «Ρυθμός» με την Χορωδία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ευκαιρία να το αποκτήσετε!!!

Ο Διευθυντής της Σχολής και Υπεύθυνος της Συναυλίας
Πρωτοπρεσβύτερος Ιωσήφ Παλιούρας