«”Εργάζεσθαι & φυλάττειν”: Επαναπροσδιορίζοντας τη στάση μας προς τον κόσμο που μας περιβάλλει…»

16 Ιανουαρίου 2020

Με την ευκαιρία της εορτής των προστατών της Παιδείας Αγίων Τριών Ιεραρχών το Κέντρο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεώς Λευκάδος και Ιθάκης και οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας συνδιοργανώνουν Διημερίδα, με θέμα: «”Εργάζεσθαι & φυλάττειν”: Επαναπροσδιορίζοντας τη στάση μας προς τον κόσμο που μας περιβάλλει…», την Τρίτη 28 και την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020, στον Τόπο Επικοινωνίας της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης «Καταφυγή», στην πόλη της Λευκάδας (οδ. Μεγανησίου 5 – πλησίον Κεντρικής Πλατείας, έναντι Ι. Ν. Αγ. Ιωάννου Θεολόγου), σύμφωνα με το εξής πρόγραμμα:

Το απόγευμα της Τρίτης 28 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 6.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση για τους εκπαιδευτικούς και το κοινό, με κεντρικό ομιλητή τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Ευάγγελο Μαρκαντώνη, Χημικό – Θεολόγο, M.Ed. –  εκπαιδευτικό με θέμα: «”Εργάζεσθαι και φυλάττειν”: Οι στόχοι της Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη και η σύγχρονη χριστιανική μαρτυρία».

Θα ακολουθήσει συζήτηση με παρεμβάσεις εκπροσώπου του Δήμου Λευκάδας, μαθητών Λυκείου και ελεύθερη συμμετοχή του κοινού.

Το απόγευμα της Τετάρτης, 29 Ιανουαρίου 2020 θα διεξαχθούν τα παρακάτω εργαστήρια σε ομάδες, ως εξής:

  • Εργαστήριο 1ο: «Δράσεις ανακύκλωσης της “ΛΕΥΚΟΓΑίΑ”. Προτάσεις εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων».

κ. Αγγελική Σούνδια, μέλος Παιδαγωγικής Ομάδας Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Σφακιωτών. (Τόπος: Χώρος «Λευκογαία» – περιοχή Σεχλιμπού,  Λευκάδα. – Ώρα: 17.00 – 19.00)

  • Εργαστήριο 2ο: «”Μια νύχτα στη χωματερή” και άλλες ιστορίες για σκουπίδια…: Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για προσχολική και πρώτη σχολική ηλικία»

κ.  Ευαγγελία Ορφανού,  Νηπιαγωγός. (Τόπος: «Καταφυγή». Ώρα: 18.00 – 20.00)

  • Εργαστήριο 3ο: «”Η φύση μιλάει με μουσική”. Μουσικοκινητικό εργαστήρι»

κ. Ανθή Καζολή, Μουσικός – Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας. (Τόπος: «Καταφυγή». Ώρα: 18.00 – 20.00).

  • Εργαστήριο 4ο: «Κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά»

κ. Tia Bley, Εικαστικός. (Τόπος: «Καταφυγή». Ώρα: 18.00 – 20.00).

  • Εργαστήριο 5ο: «Ένα δίδυμο περιβαλλοντικό μονοπάτι: ΛΙΒΑΔΙ (ο Κάμπος και το μοναστήρι του Αγ. Ιωάννη) και ΣΚΑΡΟΙ (το δρυοδάσος και το μοναστήρι του Αγ. Γεωργίου)»

Αρχιμ. Ιωαννίκιος Ζαμπέλης, Διευθυντής Κέντρου Νεότητας Ι. Μ. Λευκάδος και Ιθάκης.

(Τόπος συνάντησης: Πνευματικό Κέντρο Δήμου Λευκάδας –  Μικρή εξόρμηση με mini bus για εργασία στο πεδίο –  Ώρα: 16.00 –  19.00)

 Θα μπορούν να λάβουν μέρος μέχρι 20 συμμετέχοντες σε κάθε εργαστήρι, εκπαιδευτικοί ή άλλοι ενδιαφερόμενοι. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και θα χορηγηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 26450 22415 (εσ.: 22) – 6974795265 (π. Ιωαννίκιος Ζαμπέλης και 26453 62250 –  6977446903 (κ. Ανθή Καζολή), καθώς και στα e-mail: [email protected] και [email protected] μέχρι και την Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020.

Δεν θα αποσταλούν προσωπικές προσκλήσεις, όμως η πρόσκληση είναι ανοιχτή σε όλους τους Εκπαιδευτικούς και σε όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν την παραπάνω εκδήλωση!