Γόρτυνος Ιερεμίας: «αυτή την χρονιά κάνετε ένα περισσότερο βήμα προς τον Θεό»

1 Ιανουαρίου 2020

Σήμερα, αδελφοί χριστιανοί, είναι η πρώτη ημέρα του νέου έτους 2020. Ευχαριστούμε τον Θεό που μας χαρίζει την ζωή και μας αξίωσε να υποδεχθούμε και νέο έτος.

Κατά το νέο έτος, αλλά και σε κάθε εορτή, οι άνθρωποι απευθύνουν ευχές ο ένας στον άλλο. Η συνηθισμένη ευχή, που δίνεται σχεδόν από όλους, είναι το «χρόνια πολλά»!

Θα πρέπει και η Εκκλησία να πεί στον λαό της και τις δικές της ευχές. Κατά πρώτον, αγαπητοί μου, σας λέμε και ᾽μείς οι ιερείς σας το «χρόνια πολλά». Πολλά και πάμπολλα χρόνια να ζήσετε με δυνατήν την υγεία σας και να δείτε να πραγματοποιούνται όλα όσα επιθυμεί η καλή σας καρδιά. Αλλά όσα πολλά και αν είναι τα χρόνια της ζωής μας, θα περάσουν. Δεν είναι η ευτυχία μόνο στα πολλά χρόνια. Η Εκκλησία βλέπει τα πράγματα βαθύτερα. Η Εκκλησία εύχεται τα χρόνια που θα ζήσουμε να είναι όχι μόνο πολλά, αλλά και καλά και χαρούμενα, χρόνια που να έχουν νόημα και περιεχόμενο, να είναι χρόνια με τον Θεό.

Σας εύχομαι, λοιπόν, χριστιανοί μου το νέο έτος 2020 και όλα τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής σας, που είθε να είναι πάρα πολλά, να τα περάσετε συντροφιά με τον Θεό. Και σας υπόσχομαι ότι δεν θα το μετανοιώσετε.

Σας παρακαλώ, καλοί μου, χριστιανοί της Γορτυνίας και της Μεγαλόπολης, αυτή την χρονιά κάνετε ένα περισσότερο βήμα προς τον Θεό. Δηλαδή: Όταν ξυπνάτε το πρωί και προτού πλαγιάσετε το βράδυ, σταθήτε λιγάκι και πείτε το «Πάτερ ημών» και λίγα ακόμη λογάκια προσευχής προς τον Θεό. Ζητήστε μου να σας δώσω το άγιο Ευαγγέλιο, για να διαβάζετε από αυτό μερικές γραμμές κάθε μέρα και πάτε να βρείτε ένα «παπούλη», ένα Ιερέα πνευματικό, για να εξομολογηθείτε τα αμαρτήματά σας, όπως το κάνω και εγώ αυτό για τα δικά μου κρίματα.

Είναι ανάγκη, χριστιανοί μου, να επιστρέψουμε στον Θεό. Γιατί, δεν βλέπετε τι συμβαίνει στον σημερινό κόσμο; Μας έφαγε η απάτη, το μίσος και το έγκλημα. Και αυτή η συμφεροντολογία και δοξομανία των εθνών, ο Θεός να φυλάξει, μη μας φέρει χειρότερο κακό. Και όλα αυτά και άλλα πολλά κακά, που συμβαίνουν, ερμηνεύονται, αγαπητοί μου, από το ότι φύγαμε από τον Θεό. Γι᾽ αυτό, εμπρός πίσω για τον Θεό. Επιστροφή στον Θεό. Back to God, όπως μας το είπε προ ετών μια ομάδα νέων παιδιών από το εξωτερικό.

Καλή σας χρονιά και ευλογημένη, αδελφοί χριστιανοί. Σας εύχομαι, ως Επίσκοπός σας, χαρά και υγεία και κάθε ευλογία του Θεού.

Με πολλές ευχές
† Ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμίας