Προσβάσιμη σελίδα

Κοπή βασιλόπιτας Συνδέσμου Ιεροψαλτών και της Σχολής Βυζ. Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως Δημητριάδος

Την βασιλόπιτα του Συνδέσμου Ιεροψαλτών και της Σχολής Βυζ. Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος ευλόγησε, την Δευτέρα 20/1, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Στην προσφώνησή του ο Δ/ντής της Σχολής, Αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου, εξήρε την αγαστή συνεργασία του Συνδέσμου και της Σχολής διαχρονικά και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την εμπιστοσύνη και την στήριξη του στο έργο της Σχολής, γεγονός που συνιστά προωθητική δύναμη για όλους όσοι προσφέρουν έργο υπεύθυνο στην προετοιμασία των μελλοντικών Ιεροψαλτών, που θα στελεχώσουν τα ιερά αναλόγια της Τοπικής μας Εκκλησίας. Ευχαρίστησε, επίσης και τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως για την όλη μέριμνά του για την βελτίωση και συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων, προκειμένου η Σχολή να συνεχίζει απρόσκοπτα το έργο της.

Από την μεριά του, ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος εξέφρασε την χαρά του για την συμμετοχή των μαθητών της Σχολής στα ιερά αναλόγια, αλλά και για την ενότητα του ιεροψαλτικού κόσμου της Μητροπόλεώς μας. Ο Σεβασμιώτατος εξήρε, επίσης, την πρόοδο της Σχολής, την διατήρηση της παράδοσης των μεγάλων δασκάλων, που προηγήθηκαν, αλλά και των σημερινών, γεγονότα που συμβάλουν ώστε η Τοπική μας Εκκλησία να παραμένει ζωντανή και αποδοτική στα έργα της. Επίσης, αναφέρθηκε και στην διατήρηση της Ελληνικής γλώσσας, που διακονεί η Σχολή, μέσα από την διδασκαλία των ύμνων και κάλεσε όλους να συνεχίσουν το έργο τους, με την ίδια πίστη, αγάπη και ενότητα.

Πρόσφατες
δημοσιεύσεις
Λόγος και Μέλος: Άρθρο Μαρκέλλου Πιράρ «Έτσι ψάλανε οι παππούδες»
Λόγος και Μέλος: Άρθρο Θωμά Αποστολόπουλου «Δέκα λεπτομέρειες για τη βυζαντινή μουσική»
Μνήμη Μανόλη Κ. Χατζηγιακουμή: σκαπανέας, διασώστης, κιβωτός
«Το ευ ζην μου εδίδαξε ο Λυκούργος Αγγελόπουλος»
«Θα ανοίξω το στόμα της ψυχής μου και θα γεμίσει από Άγιο Πνεύμα»