MONASTERIES OF GREECE – Μοναστήρια της Ελλάδας

19 Φεβρουαρίου 2020

Ένα μοναδικό οδοιπορικό στα ελληνικά Ορθόδοξα Μοναστήρια από τον Συγγραφέα, Φωτογράφο και Εκδότη Δημήτρη Σωτηρόπουλο. Το βιβλίο περιέχει πάνω από 600 φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης από 160 Μοναστήρια.

Όπως αναφέρει ο συγγραφέας, η συγκεκριμένη έκδοση ήταν αποτέλεσμα της επιθυμίας πολλών Ορθόδοξων, Ελλήνων και όχι μόνο, από διάφορες χώρες του εξωτερικού, που ζητούσαν να υπάρχει ένα βιβλίο για τα ελληνικά Μοναστήρια στην αγγλική γλώσσα. Έτσι, ο Δημήτρης Σωτηρόπουλος, μετά την έκδοση αντίστοιχων βιβλίων στα ελληνικά, προχώρησε σε μια μοναδική εκδοτική δημιουργία που στόχο έχει να κάνει γνωστά τα Ιερά Προσκυνήματα της πατρίδας μας σε κάθε γωνιά της Γης.

Το βιβλίο περιλαμβάνει εκατοντάδες φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης από τα Μοναστήρια, λεπτομερείς αναφορές για την ιστορία τους, χάρτες με την τοποθεσία, καθώς και στοιχεία επικοινωνίας (τηλέφωνα, διευθύνσεις κλπ) των Ιερών Μονών. Είναι ένας πλήρης προσκυνηματικός οδηγός που περιέχει 160 Μοναστήρια από το Άγιον Όρος, την Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, τα Μετέωρα, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο, την Μακεδονία και τη Θράκη, καθώς και την Κρήτη και τις Κυκλάδες.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική έκδοση, με σεβασμό στα Ιερά Σεβάσματα του τόπου μας, που δεν πρέπει να λείπει από τη βιβλιοθήκη όσων ενδιαφέρονται για τον πνευματικό και πολιτιστικό πλούτο των ελληνικών Μοναστηριών.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε στο : www.dimitrisotiropoulosbooks.com

Βιογραφικό Συγγραφέα:

Ο Δημήτρης Σωτηρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979 και ζει μόνιμα στον Πειραιά. Είναι Φωτογράφος, Εκδότης και Συγγραφέας, με καταγωγή από την Πελοπόννησο και την Κρήτη. Εργάζεται στην Getty Images, ένα από τα μεγαλύτερα πρακτορεία φωτογραφιών παγκοσμίως. Μέχρι τώρα, έχει εκδώσει 11 βιβλία: Τρία για το Άγιον Όρος και άλλα οκτώ για τα Μοναστήρια της Πλεοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδας, των Μετεώρων, της Θεσσαλίας, της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης, της Κρήτης και των Κυκλάδων. Όλα τα παραπάνω βιβλία είναι μοναδικά για την ποιότητα και το περιεχόμενό τους. Το βιβλίο “Monasteries of Greece” είναι το 12ο των Εκδόσεων Δημήτρης Σωτηρόπουλος και το πρώτο στην αγγλική γλώσσα.