«Ζωή Θυσιαζόμενης Αγάπης» – Γέρων Ιουστίνος Πίρβου

12 Φεβρουαρίου 2020

Εκατό χρόνια από την γέννησή του

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου, 7 μ.μ.: ΣΤΟΑ ΒΙΒΛΙΟΥ, Πεσμαζόγλου 5, ΑΘΗΝΑ

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, 7 μ.μ. ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, Βασ. Γεωργίου Α΄ 62

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, 7 μ.μ. ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, ΑΙΘ. ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, Βασ. Σοφίας 9 και Δημητρίου Μόσχα

Η Ιερά Κοινοβιακή Μονή Πάλτιν Πέτρου-Βόντα Ρουμανίας και οι εκδόσεις ΑΘΩΣ έχουν την χαρά να σας προσκαλέσουν στην παρουσίαση του τόμου Ζωή Θυσιαζόμενης Αγάπης, Γέρων Ιουστίνος Πίρβου, η οποία θα γίνει με τρεις διαδοχικές εκδηλώσεις στα τέλη Φεβρουαρίου. Για πρώτη φορά παρουσιάζεται στο ελληνικό κοινό η ζωή και το έργο ενός από τους πιο σεβαστούς και αγαπητούς στη Ρουμανία πατέρες των ημερών μας, ο οποίος κατέκτησε την πνευματική ελευθερία ζώντας εν αιχμαλωσία και στήριξε τον δοκιμαζόμενο λαό.

Στις εκδηλώσεις αναλυτικώς:

– Την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου, στις 7 μ.μ. στη Στοά του Βιβλίου θα προλογίσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος Βλάχος.

– Την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, στις 7 μ.μ. στην Αγία Τριάδα Πειραιώς θα προλογίσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Την συζήτηση θα συντονίσει ο διευθυντής προγράμματος του ραδιοφωνικού σταθμού της Πειραϊκής Εκκλησίας Λυκούργος Μαρκούδης.

– Την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, στις 7 μ.μ. στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, θα προλογίσει εκπρόσωπος της Εστίας Πατερικών Μελετών, συνδιοργανωτρίας της εκδηλώσεως.

Για την παρουσίαση του τόμου θα έρθουν από την Ρουμανία και θα μιλήσουν άνθρωποι, που γνώρισαν τον Γέροντα από κοντά. Συγκεκριμένα:

– η Γερόντισσα Ιουστίνα, ηγουμένη της Ι.Μ. Πάλτιν-Πέτρου Βόντα, της μεγαλυτέρας γυναικείας κοινοβιακής μονής της Ρουμανίας,
– ο π. Στέφανος Μίντεα (p. Ștefan Mindea), αρχιδιάκονος στην Ιερά Επισκοπή Τόμιδος και ιατρός νευροχειρουργός, πνευματικό τέκνο του Γέροντος,
– η σκηνοθέτις Carmen Olaru, δημιουργός ταινίας μικρού μήκους αφιερωμένης στην ζωή του Γέροντος.

Την έκδοση θα παρουσιάσει η μεταφράστρια του έργου Χαρά Λιαναντωνάκη.

Στη συνέχεια θα προβληθεί η ταινία και θα ακολουθήσει κέρασμα και συζήτηση.

Για κράτηση θέσεων καλέστε στις εκδόσεις Σταμούλη, που έχουν την κεντρική διάθεση του βιβλίου (Κιν. 6936-440436 η στείλατε μήνυμα στο [email protected]).

Χορηγοί Επικοινωνίας