Προσβάσιμη σελίδα

«Χριστός Ανέστη» – Βυζαντινή Χορωδία Αθηνών

Χριστός Ανέστη!

Η «ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΑΘΗΝΩΝ» διαλαλεί τον ύμνο της Νίκης της ζωής επί του θανάτου. Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί για εφέτος δεν θα έχουμε την ευλογία να λάβουμε το Άγιον Φως από τις εκκλησιές μας, λόγω της απαγόρευσης εισόδου στους Ναούς μας, για τον λόγο αυτό όλοι όπους κι αν βρισκόμαστε, ας ψάλλουμε τον αναστάσιμο χαρμόσυνο ύμνο: «Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενος».

Στις δύσκολες αυτές στιγμές για όλους, ο Διευθυντής και τα μέλη της Χορωδίας επιθυμούν να συμβάλλουν στην συλλογική προσπάθεια βίωσης του Αγίου Πάσχα.

Ο Διευθυντής κ. Γεώργιος Χατζηχρόνογλου, Άρχων Ύμνωδός της Μ.τ.Χ.Ε. και τα μέλη ο αναστημένος Κύριος να χαρίζει σε όλους ψυχοσωματική υγεία και θείο φωτισμό.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ-ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ

Σημ: Προς δική σας ενημέρωση επισυνάπτουμε ένα σύντομο βιογραφικό της χορωδίας μας.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ

Η «ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΑΘΗΝΩΝ» ιδρύθηκε το 2001 από εκλεκτά μέλη της τέχνης και της επιστήμης των Αθηνών, οφικιάλιους του Οικουμενικού Πατριαρχείου, πανεπιστημιακούς, ιεροψάλτες και φιλόμουσους.

Τα μέλη της χορωδίας αποτελούν καταξιωμένοι καλλίφωνοι Πρωτοψάλτες και Λαμπαδάριοι των Αθηνών και διακεκριμένοι σπουδαστές Βυζαντινής Μουσικής. Την διευθύνει ο Πρωτοψάλτης του Καθεδρικού Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού κ. Γιώργος Χατζηχρόνογλου, Άρχων Υμνωδός της Αγίας Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας.

Η εν λόγω χορωδία έχει συμμετάσχει σε πάρα πολλές συναυλίες, πολιτιστικά δρώμενα, εκδηλώσεις και μουσικά φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με εξαιρετική επιτυχία. Κορυφαίες εκδηλώσεις εντός Ελλάδος είναι στη Μητρόπολη Αθηνών, στο θέατρο Ηρώδου του Αττικού, στη Λυρική σκηνή, στο Μέγαρο μουσικής.

Στο εξωτερικό εμφανίστηκε στο Μόντρεαλ, στην Κωνσταντινούπολη, στην Σμύρνη, στην Πολωνία όπου απέσπασε δύο φορές πρώτο βραβείο σε διαγωνιστικό φεστιβάλ ορθοδόξων εκκλησιαστικών χορωδιών και στην Ρωσία με εμφανίσεις στην Μόσχα και στην Αγία Πετρούπολη.

Σκοπός της χορωδίας είναι να ερευνήσει, να καλλιεργήσει, να προβάλει και να διαδώσει την ελληνική μουσική, ως πολιτιστικό χαρακτηριστικό και ως μέσον αγωγής και παιδείας.

Πρόσφατες
δημοσιεύσεις
Το Σάββατο του Ακαθίστου στο Ιερό Αρχιεπισκοπικό Παρεκκλήσιο του προφήτου Ελισσαίου
Λόγος και Μέλος: Ιδιόμελα Τριωδίου παλαιού στιχηραρίου (Β')
Λόγος και Μέλος: Ιδιόμελα Τριωδίου παλαιού στιχηραρίου (Α')
«Ψυχή μου, ψυχή μου ανάστα» (π. Αθανάσιος Σιμωνοπετρίτης)
Λόγος και Μέλος: Μικρό σταυροαναστάσιμο οδοιπορικό - π. Μιχαήλ Καρδαμάκης (Β΄)