Ελλάδα: Τόπος αγώνων και  αγωνίας…

6 Απριλίου 2020

Με την ανασυγκρότηση του Ελληνικού Κράτους από τον Ιωάννη Καποδίστρια, η ιστορία, όλους αυτούς τους αιώνες, μας διδάσκει πως ο Ελληνικός λαός με οδηγό την Ορθόδοξη Εκκλησία μας, ξαναγεννιέται και αφού παραγκωνίσει αυτούς που την υπονομεύουν προχωρά ξανά μπροστά – προς τη Δόξα και τη Λευτεριά.

Στο προσκλητήριο σάλπισμα σε κάθε «πολεμική επιχείρηση»  για λευτεριά, ο Έλληνας έδινε πάντα το παρόν, με θάρρος και αυτοθυσία, Οπλαρχηγοί, Αρματωλοί και Κλέφτες, ο Κλήρος, ο απλός και αφανής Λαός.

Έκτοτε η Πατρίδα μας έζησε ειρηνικές αλλά και ταραγμένες περιόδους, Α’ και Β’ Παγκόσμιος πόλεμος, Μικρασιατική καταστροφή με τη σφαγή του Ελληνικού και του Αρμενικού πληθυσμού,Ελληνοϊταλικογερμανικός πόλεμος 1940, εμφύλιος  1946 – 1949. Η διάσωση της Ελληνικής Πολιτείας ή καλύτερα της Ελληνικής Δημοκρατίας στηρίχθηκε και στηρίζεται στη βούληση του Ελληνικού λαού. «…Να είστε έτοιμοι γιατί κάποιοι προετοιμάζουν γενική έφοδο κατά της Χώρας μας…» έλεγε ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, το 2006.Του οφείλουμε περισσή ευλάβεια και δέος στην ιερή του μνήμη.

Η Ελλάδα μας, τα τελευταία χρόνια, εν μέσω μιας γενικευμένης  ηθικής, πολιτικής και οικονομικής κρίσης, αντιμετώπιζε πολλά και κρίσιμα προβλήματα όπως, άθεοι νόμοι, ξένα συμφέροντα, αιρετικοί, καταστροφή της φύσης, αναρχικοί, καταλήψεις, ναρκωτικά, αδιαφορία, μεταλλαγμένες τροφές, σύμφωνα συμβίωσης, εκτρώσεις, ανεξέλεγκτη εισροή  μωαμεθανών στη Χώρα μας και όπως ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός προφήτευσε: «Θα δούμε και θα ζήσουμε τα Σόδομα και τα Γόμορα στον τόπο μας». Εμείς ως λαός κληθήκαμε, για άλλη μια φορά, να αποφασίσουμε να υπερβούμε όλα αυτά τα αδιέξοδα, κερδίζοντας το αύριο… το αύριο για την Πατρίδα μας, για τα παιδιά μας, για το μέλλον αυτού του τόπου…

Τους τελευταίους μήνες, στη Χώρα μας, τρέχουν πολύ γρήγορα τα γεγονότα. Κορονοϊός!!! μια γενικευμένη πανδημία και όλοι μας«τρέφουμε» δυνατές ελπίδες και δίνουμε ευχές, που καθημερινά  συνεχώς πολλαπλασιάζονται… για να «διώξουμε» αυτόν τον νέο εχθρό που θέλει με κάθε τρόπο να «σκοτώσει» ξανά τους Έλληνες.Οι σημερινοί μας, «Οπλαρχηγοί – Αρματολοί και Κλέφτες», Γιατροί, Νοσηλευτές, όλο το προσωπικό των Νοσοκομείων και της Πολιτικής Προστασίας της Χώρας, δίνουν νύχτα και μέρα σκληρούς αγώνες για να «νικήσουν» τον εχθρό – κορονοϊό που θέλει «νεκρούς συμπολίτες μας».

Το χρέος μας για την ιστορική μας συνέχεια επαναλαμβάνεται και σήμερα και θα πρέπει να συνεχίσουμε να στηρίζουμε με συνέπεια, θάρρος και αποφασιστικότητα το βαθύτερο νόημα της ύπαρξής μας στη Παγκόσμια συνείδηση καθ’ ότι,  η Ελλάδα μας είναι η χώρα των τριών Ηπείρων και των πέντε θαλασσών.

Κανένας άλλος λαός, κανένα άλλο Έθνος στο διάβα της ιστορίας του δεν πέρασε τόσες δοκιμασίες και κανένα άλλο Έθνος δεν έχει επιδείξει τόσο τρανή θέληση για να ζήσει. Όσο ενάντια και αν μας τα φέρνει η μοίρα, όσοι ποταμοί αίματος χύθηκαν και αν χρειαστεί να χυθούν, η Ελλάδα θα ζήσει και η περίφημη φράση του Χαρίλαου Τρικούπη, «Η Ελλάς προώρισται να ζήση και θα ζήση» φαντάζει αυτές τις ώρες, αυτές τις ημέρες, επίκαιρη όσο ποτέ, αρκεί, να είμαστε ενωμένοι και πιστοί στις Πάτριες αρετές της φυλής μας.

Τώρα, ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ για να νικήσουμε άλλη μια φορά τον εχθρό της Πατρίδας μας, το «θηρίο – κορονοϊό» που θέλει τον Έλληνα νικημένο. ΜΗΝ του το επιτρέψουμε, ΔΕΝ υπάρχει άγνωστο, υπάρχει ΕΛΠΙΔΑ, το ΜΠΟΡΟΥΜΕ, το μπορούμε γιατί πάνω στη γνώση της ιστορίας μας στηρίζεται η ΕΘΝΙΚΗ μας ΑΝΤΟΧΗ και η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.