Η Ανάσταση του Κυρίου μας Ιησού

20 Απριλίου 2020

Αξιωνόμαστε με την χάρη του Αναστάντος Κυρίου μας Ιησού Χριστού να εορτάσουμε και φέτος το λαμπρό και κοσμοσωτήριο γεγονός της Αναστάσεώς Του, σε αυτές τις δύσκολες και ιδιαίτερες συνθήκες, μακριά από τους Ναούς μας, λόγω αυτής της λοιμικής νόσου που ενέσκηψε.

Η Εκκλησία έχει ως κέντρο της τον Σταυρό και την Ανάσταση του Κυρίου μας και η πορεία της μέσα στο χρόνο της ιστορίας δεν είναι τίποτε άλλο παρά η συνάντηση της με την Ανάσταση του Χριστού και με τη Βασιλεία του Θεού που εγκαινιάζει ο Αναστημένος Κύριος.

Ο αναστάς Χριστός μας καλεί σε μία συνεχή ανανέωση «ει τις εν Χριστώ καινὴ κτίσις[1]». Μας καλεί να ανανεώσουμε την προσωπική μας σχέση μαζί Του. Η συνεχής πνευματική ανακαίνιση είναι καθοριστικό στοιχείο της χριστιανικής ζωής. Καλούμαστε να ανανεώσουμε την εμπιστοσύνη μας στη δύναμη του Θεού, στο θείο του θέλημα, στην Πρόνοια και στο λυτρωτικό σχέδιό Του.

Το κοσμοσωτήριο γεγονός της λαμπροφόρου Ανάστασης του Κυρίου μας, η οποία αποτελεί το κέντρο και το αποκορύφωμα της ζωής και της πίστεώς μας καθώς και θείο προσκλητήριο που αφορά κάθε άνθρωπο ξεχωριστά, κάνοντας λόγο για την απαρχή του καινούργιου κόσμου και της νέας δημιουργίας που προσφέρει ο Θεός στην ανθρωπότητα.

Καλούμαστε να ανανεώσουμε την εμπιστοσύνη μας στη δύναμη του Θεού, στο θείο του θέλημα, στην Πρόνοια και στο λυτρωτικό σχέδιό Του. Καλούμαστε να γίνουμε όλοι μάρτυρες και ομολογητές του γεγονότος της Αναστάσεως του Κυρίου, γιατί ο Χριστός είναι Αναστημένος και είναι ανάμεσα μας, λέγοντας μας συνεχώς να μην φοβόμαστε και να μην δειλιάζουμε σε τίποτα, διότι είναι Εκείνος μας, ο οποίος και νίκησε ότι δεν μπορεί να νικήσει κανείς άλλος.

Ας βιώσουμε ουσιαστικά το μήνυμα του Αναστάντος Χριστού και να το απλώσουμε παντού, ένα δυνατό και ανεπανάληπτο μήνυμα ζωής και ελπίδας και να πλημμυρίσουν οι καρδιές όλων από αγάπη και πνευματική χαρά και αγαλλίαση.

[1]Β΄ Κορ. 5,17.