Προσβάσιμη σελίδα

Ζωντανές αναμεταδόσεις και Βυζαντινοί Ύμνοι της Μεγάλης Εβδομάδας από την Πεμπτουσία

Στους άδειους ναούς μας, λόγω των μέτρων που έχει επιβάλει το κράτος για την προστασία των πολιτών από την πανδημία της λοιμικής νόσου του κορωνοϊού, η Αγία μας Εκκλησία, θα εορτάσει φέτος την Μεγάλη Εβδομάδα και τη λαμπροφόρο Ανάσταση κεκλεισμένων των θυρών των ναών, αλλά ανεωγμένων των θυρών τις καρδίας μας. Μεγάλη Εβδομάδα χωρίς την πνευματική αγαλλίαση και την κατανυκτική χροιά των ψαλλομένων τροπαρίων αυτών των ημερών, δεν νοείται.

Για το λόγο αυτό η Πεμπτουσία θα αναρτήσει συστηματικά αυτές τις ημέρες εξαιρετικές ερμηνείες τροπαρίων της Μ. Εβδομάδας από καταξιωμένους και δεινούς ερμηνευτές της Ψαλτικής Τέχνης, θα προβάλει αγιορείτες ψάλτες με τον ιδιάζοντα τρόπο εκφοράς της αγιορειτικής ψαλμωδίας.

Zωντανή αναμεταδόσεις των Νυμφίων, του Νιπτήρος, των Παθών, του Επιταφίου και της Αναστάσεως θα γίνονται από τον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Νεαπόλεως, ένα ναό όπου διακονείται το ιερό αναλόγιο από εμπνευσμένους  μαθητές του Άρχοντα  Πρωτοψάλτη Παναγιώτη Νεοχωρίτη,  και από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Ιερό Βατοπαιδινό Μετόχι στο Πόρτο Λάγος, όπου θα τελεσθούν κατά το Αγιορειτικό Τυπικό από πατέρες της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου.

Η Πεμπτουσία επιθυμεί να μεταφέρει σε όλους το σταυροαναστάσιμο μήνυμα των ημερών και να καλύψει το δυσαναπλήρωτο κενό της ζώσας λειτουργικής βιοτής. Σε συνδυασμό με το σύνολο του προγράμματος και των θεμάτων του, με την παρουσία μας στο ψηφιακό οικοσύστημα ευελπιστούμε και ευχόμαστε στους φίλους και επισκέπτες να βρουν τούτες τις μέρες ένα παρήγορο λιμάνι πνευματικής χαράς, μεταφέροντας σε όλους το μήνυμα του Σταυρού και της Ανάστασης.

Καλή και ευλογημένη Μεγάλη Εβδομάδα!

Καλή Ανάσταση!

Πρόσφατες
δημοσιεύσεις
Το Σάββατο του Ακαθίστου στο Ιερό Αρχιεπισκοπικό Παρεκκλήσιο του προφήτου Ελισσαίου
Λόγος και Μέλος: Ιδιόμελα Τριωδίου παλαιού στιχηραρίου (Β')
Λόγος και Μέλος: Ιδιόμελα Τριωδίου παλαιού στιχηραρίου (Α')
«Ψυχή μου, ψυχή μου ανάστα» (π. Αθανάσιος Σιμωνοπετρίτης)
Λόγος και Μέλος: Μικρό σταυροαναστάσιμο οδοιπορικό - π. Μιχαήλ Καρδαμάκης (Β΄)