Το Άγιο Πνεύμα: Από την Ημέρα της Πεντηκοστής στα έσχατα

6 Ιουνίου 2020

Ο Καθηγητής κ. Χρήστος Οικονόμου, τέως Πρόεδρος και Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας παραχώρησε συνέντευξη στην Πεμπτουσία και τον Γεώργιος Ν. Μανώλης, Αρχισυντάκτη ενότητας Ορθοδοξίας – Πεμπτουσία με αφορμή την εορτή της Πεντηκοστής.

Ο κ. Οικονόμου προσεγγίσει ερμηνευτικά την διήγηση των γεγονότων της Πεντηκοστής, όπως αυτά καταγράφονται στο βιβλίο των Πράξεων των Αποστόλων μέσα από μία ιστορικοθεολογική ανάλυση της διηγήσεως σύμφωνα με την βιβλική παράδοση και την πατερική διδασκαλία.

Στη συνέχεια, πάντοτε με αφετηρία το βιβλικό κείμενο, ο κ. Καθηγητής αναφέρεται στον ρόλο του Αγίου Πνεύματος στη ζωή της Εκκλησίας και στη ζωή του κάθε ανθρώπου, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά, επικαιροποιώντας τον λόγο της Εκκλησίας, στην δοκιμασία που πέρασε ο κόσμος εξαιτίας της επιδημίας του κορωνοϊού και ιδιαίτερα με την πολεμική εναντίον της Εκκλησίας από αθεολόγητους και αντιεκκλησιαστικούς ανθρώπους με αιχμή του δόρατος την βλάσφημη στάση έναντι της Θείας Κοινωνίας.