«Θεωρώ ότι ο Γέροντας Σίμων είναι γοργοϋπήκοος Άγιος»!

2 Ιουλίου 2020

Ο Γέροντας, Ιερομόναχος, π. Σίμων Αρβανίτης (1901-1988).

(Επιμέλεια Στέλιος Κούκος)

Μαρτυρία της Μ.Τ.*

Με λένε Μαρία· θα ήθελα να σας καταθέσω ένα θαύμα, που έγινε σε μένα την αμαρτωλή και ανάξια δούλη του Θεού.
Πριν από λίγα χρόνια, υπέφερα από τρομερό πονοκέφαλο. Παρόλο που κάθε μέρα έπαιρνα πολλά χάπια, ο πονοκέφαλος δεν υποχωρούσε. Οι πόνοι ήταν αφόρητοι και δεν άντεχα άλλο να υποφέρω.

Ώσπου μια μέρα, έπεσε στα χέρια μου το βιβλίο του Γέροντα Σίμωνα [Ιερομόναχος π. Σίμων Αρβανίτης]. Αυτό το βιβλίο με συγκίνησε πάρα πολύ, τόσο ο βίος του πατέρα Σίμωνα, όσο και τα θαύματά του. Διαβάζοντας με μεγάλο σεβασμό και κατάνυξη αυτό το εξαιρετικό βιβλίο, πήρα πολλές πνευματικές διδαχές.

Παρακαλούσα με δάκρυα στα μάτια και γονατιστή τον όσιο Γέροντα να με θεραπεύσει από τον τρομερά πονοκέφαλο που είχα. Στη συνέχεια, έβαλα το βιβλίο πάνω στο κεφάλι μου και του έλεγα: «Σε παρακαλώ πολύ, βοήθησέ με, δεν αντέχω άλλο· άγιε Γέροντά μου, κάνε το θαύμα σου».

Αμέσως, εκείνη τη στιγμή ο γλυκύτατος άγιος Γέροντας έκανε το θαύμα του και σταμάτησε ο πονοκέφαλος! Οι προσευχές μου εισακούσθηκαν, δόξα τω Θεώ.
Θαυμαστός ο Θεός εν τοις Αγίοις αυτού, δοξασμένο το Άγιο όνομά Του.
Τώρα είμαι καλά, δεν έχω κανένα πρόβλημα.

Ήταν 10 Μαρτίου του 1998. Τηλεφώνησα στον π. Ζωσίμα [Μοναχός Ζωσιμάς, υποτακτικός του Γέροντα Σίμωνα, συγγραφέας σειράς βιβλίων για τον Γέροντά του], για να τον ευχαριστήσω για τη συγγραφή αυτού του εξαιρετικού βιβλίου, συγχρόνως και διδακτικού, και για να του διηγηθώ το θαύμα του πατέρα Σίμωνα, που έκανε σε μένα.

– Θα ήθελα, του είπα, να γράψω αυτό το θαύμα στο τρίτο βιβλίο, που θα κυκλοφορήσει.

Εκείνος, αφού άκουσε με προσοχή αυτό που μου συνέβη, μου συνέστησε να περιμένω έναν ακόμη χρόνο και αν δεν μου ξαναπαρουσιαζόταν ο πονοκέφαλος, τότε να τα γράψω.

Από τον Μάρτιο του 1998 μέχρι τις 4 Μαρτίου του 2001 που είναι η μέρα της κοίμησης του Γέροντα, τέρμα ο πονοκέφαλος, δεν μ’ έχει ξαναπειράξει.

Πάτερ Ζωσιμά, θα ήθελα να το γράψετε και αυτό, σας παρακαλώ.

Μια αγαπημένη μου φίλη μου έδωσε μια μεγάλη φωτογραφία του πατέρα Σίμωνα, την οποία έχω κορνιζάρει και την έχω τοποθετήσει μέσα στο προσκυνητάρι μου.

Θεωρώ ότι ο Γέροντας Σίμων και γοργοϋπήκοος Άγιος σε βοηθάει, όποτε έχεις ανάγκη.

– Εσείς θα με επικαλείσθε και εγώ θα έρχομαι αμέσως. Θα σας ακούω και θα σας βοηθάω, έτσι έλεγε σε πολλά πνευματικά του παιδιά.

Εγώ αυτό έκανα· τον επικαλέστηκα και ήρθε αμέσως!

* Ολόκληρο το όνομα καταγράφεται στο πιο κάτω βιβλίο.

 

Από το βιβλίο του Μοναχού, π. Ζωσιμά, “Ιερομόναχος Σίμων Αρβανίτης, (1901-1988), Η ζωή και το έργο του”, τόμος γ’.