Η αρχή του ταξιδιού για τη Ρώμη

 
Παιδικά / Ιστορίες σε συνέχειες

back24 Ap70. Ο Φήστος αποφάσισε να στείλει τον Παύλο με πλοίο στη Ρώμη. Υπεύθυνος για την ασφάλειά του θα ήταν ο εκατόνταρχος Ιούλιος. Ξεκίνησαν με αδραμυττινό πλοίο και ταξίδεψαν ως τη Σιδώνα. Ο Ιούλιος φέρθηκε με καλοσύνη στον Παύλο. Του επέτρεψε να συναντήσει τους Χριστιανούς της Σιδώνας, οι οποίοι τον περιποιήθηκαν. Από εκεί το πλοίο έπλευσε προς την ανατολική ακτή της Κύπρου, αλλά ο δυνατός αντίθετος άνεμος τους ανάγκασε να φύγουν βόρεια και να φτάσουν στα Μύρα της Λυκίας. Εκεί επιβιβάστηκαν σ’ ένα αλεξανδρινό πλοίο που κουβαλούσε σιτάρι στην Ιταλία, για να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

71. Το ταξίδι τους ήταν δύσκολο, γιατί οι άνεμοι ήταν αντίθετοι. ΄Επλευσαν νότια από την Κρήτη, πέρασαν το ακρωτήριο Σαλμώνη κι έφτασαν σ’ ένα μέρος που λεγόταν Καλοί Λιμένες, κοντά στην πόλη Λασσαία. Στο μεταξύ έμπαινε φθινόπωρο κι ο καιρός μάλλον χειροτέρευε. Ο Παύλος συμβούλεψε τον εκατόνταρχο να παραχειμάσουν εκεί, γιατί προέβλεπε ότι το ταξίδι θα ήταν πολύ επικίνδυνο. Εκείνος όμως άκουσε τον κυβερνήτη του πλοίου, που ήθελε να συνεχίσει το ταξίδι.

72. Πράγματι συνέχισαν το ταξίδι τους από την Κρήτη προς την Ιταλία. Στην αρχή ο άνεμος ήταν ελαφρός κι έπλεαν κοντά στα κρητικά παράλια. ΄Οταν όμως απομακρύνθηκαν από το νησί, έπεσαν σε φοβερή τρικυμία η οποία επί δεκατέσσερις μέρες τους βασάνιζε. Είχε σκοτεινιάσει ο ουρανός. Δεν φαινόταν ούτε ο ήλιος την ημέρα ούτε τα άστρα τη νύχτα. Αναγκάστηκαν να ρίξουν στη θάλασσα το φορτίο, τις αποσκευές τους και τον εξοπλισμό του πλοίου, για να μη βυθιστούν. Οι ναύτες κι οι στρατιώτες είχαν απελπιστεί. Το πλοίο σερνόταν ακυβέρνητο από τον ισχυρό άνεμο και τα πελώρια κύματα.

rito24

Άκουσε την αφήγηση του κειμένου

Pemptousia-gia-paidia-Footer-600x122