Κρατούμενος στην Καισάρεια

 
Παιδικά / Ιστορίες σε συνέχειες

back2367. Πέρασαν δύο χρόνια. Ο Φήλικας έφυγε για τη Ρώμη και τη θέση του πήρε ο Φήστος, ο οποίος συνέχισε να κρατάει τον Παύλο φυλακισμένο. Οι Ιουδαίοι επέμεναν να μεταφερθεί στα Ιεροσόλυμα, για να δικαστεί εκεί. Είχαν σκοπό να τον θανατώσουν στο δρόμο, στήνοντάς του ενέδρα. Ο Παύλος, που ήξερε πολύ καλά τα σχέδιά τους, ζήτησε να απολογηθεί στη Ρώμη και να δικαστεί από τον αυτοκράτορα. Ο Φήστος ικανοποιημένος που θα γλίτωνε από μια δύσκολη υπόθεση του είπε: “Αφού ζητάς τον Καίσαρα, θα σε στείλω στον Καίσαρα”. Κι άρχισε να προετοιμάζει το ταξίδι του Παύλου στη Ρώμη.

68. Πριν να φύγει ο Παύλος από την Καισάρεια έφτασε εκεί ο βασιλιάς Αγρίπας και η αδερφή του, η Βερενίκη. Πληροφορήθηκε από τον Φήστο την υπόθεση που δυο χρόνια τώρα εκκρεμούσε και θέλησε να γνωρίσει ο ίδιος αυτόν τον περίφημο κρατούμενο. Κάλεσε λοιπόν τον Παύλο να παρουσιαστεί μπροστά του και να του εξιστορήσει τη ζωή και την υπόθεση για την οποία ήταν κρατούμενος.

69. Με πολλή παρρησία και πίστη στο Θεό μίλησε ο Παύλος στον βασιλιά και τους άλλους επίσημους ακροατές του. Διηγήθηκε την προσωπική του ιστορία, τη θαυμαστή μεταστροφή του στο δρόμο προς τη Δαμασκό, τις περιπετειώδεις περιοδείες του με τις ολοφάνερες επεμβάσεις του Θεού. ΄Ολοι τον άκουγαν συνεπαρμένοι και τέλος ο βασιλιάς του είπε: “Λίγο ακόμη, Παύλε, και θα με κάνεις Χριστιανό”. Κι ο Παύλος του απάντησε: “Θα ευχόμουν στο Θεό, όχι μόνο εσύ αλλά και όλοι όσοι με ακούν να γίνουν όμοιοι μ’ εμένα, εκτός από αυτά εδώ τα δεσμά”. Ο βασιλιάς είπε στο Φήστο: “Ο άνθρωπος αυτός θα μπορούσε να απολυθεί, αν δεν είχε ζητήσει να δικαστεί από τον Καίσαρα”.

rito23

Κάνε κλικ παρακάτω, για ν΄ ακούσεις την αφήγηση του κειμένου

Pemptousia-gia-paidia-Footer-600x122