Ο προφήτης Άγαβος

 
Παιδικά / Ιστορίες σε συνέχειες

back2058. Το πλοίο έφτασε στη Μίλητο και παρέμεινε στο λιμάνι της λίγες μέρες. ΄Ετσι ο Παύλος βρήκε την ευκαιρία και κάλεσε τους πρεσβυτέρους της Εφέσου για να τους δει, να τους συμβουλέψει, να τους στηρίξει. Τους συμβούλεψε να προσέχουν και τους εαυτούς τους και το ποίμνιό τους από τους εχθρούς της πίστης. Εκείνοι τον άκουγαν με δάκρυα και τον παρακαλούσαν να μείνει κοντά τους. Μα το Πνεύμα του Θεού τον καλούσε στα Ιεροσόλυμα, γι’ αυτό συνέχισε το ταξίδι του. Το πλοίο άφησε τον Παύλο και τη συνοδεία του στην Τύρο. Από κεί με τα πόδια συνέχισαν προς τα Ιεροσόλυμα.

59. Πέρασε από την Καισάρεια όπου συνάντησε τον Προφήτη ΄Αγαβο. Αυτός έκανε μια παράξενη κίνηση: ΄Εβγαλε τη ζώνη του Παύλου κι έδεσε μ’ αυτήν τα πόδια του λέγοντας τα εξής προφητικά λόγια: “Αυτά λέει το Πνεύμα το ΄Αγιο: τον άντρα στον οποίον ανήκει αυτή η ζώνη, έτσι θα τον δέσουν στην Ιερουσαλήμ οι Ιουδαίοι και θα τον παραδώσουν στα χέρια των εθνικών”. ΄Οσοι Χριστιανοί άκουσαν αυτά τα λόγια ταράχτηκαν κι αναλύθηκαν σε δάκρυα. Αλλά ο Παύλος τους είπε: “Γιατί κλαίτε και μου σκίζετε την καρδιά; ΄Οχι μόνο να δεθώ, αλλά και να πεθάνω στην Ιερουσαλήμ είμαι έτοιμος για το όνομα του Κυρίου μου”. Οι Χριστιανοί τον άκουσαν με θαυμασμό και όταν έφυγε για τα Ιεροσόλυμα, τον ξεπροβόδισαν με μεγάλη λύπη.

60. Στα Ιεροσόλυμα ο Παύλος ενημέρωσε τους άλλους μαθητές για τα ταξίδια του και τη διάδοση του Ευαγγελίου. ΄Ολοι δόξαζαν τον Θεό για τις θαυμαστές επεμβάσεις Του. Καταλάβαιναν πια πολύ καλά την εντολή Του: “Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τά θνη”. Ωστόσο, εναντίον του Παύλου διαδίδονταν πολλές συκοφαντικές φήμες από τους φανατικούς Ιουδαίους, οι οποίοι έβλεπαν να εξαπλώνεται το κήρυγμά του. ΄Εψαχναν αφορμή να τον συλλάβουν. Και τη βρήκαν όταν τον είδαν μ’ έναν πρώην ειδωλολάτρη, που έγινε Χριστιανός, τον Τρόφιμο από την ΄Εφεσο, έξω από τον Ναό του Σολομώντα.

riot20

Άκουσε την αφήγηση

Pemptousia-gia-paidia-Footer-600x122