Πέρασμα στην Τρωάδα

 
Παιδικά / Ιστορίες σε συνέχειες

back1955. Ο αρχηγός τους, κάποιος Δημήτριος, ξεσήκωσε όλη την πόλη εναντίον του Παύλου. Φανάτισε τα πλήθη που ξεχύθηκαν στους δρόμους φωνάζοντας: “Μεγάλη η Αρτεμη των Εφεσίων”. ΄Ορμησαν στο θέατρο της πόλης σέρνοντας δυο συντρόφους του Παύλου, τον Γάιο και τον Αρίσταρχο. Ο Παύλος ήθελε να πάει να υπερασπιστεί τους συντρόφους του, αλλά οι Χριστιανοί της Εφέσου δεν τον άφησαν να βγει από το σπίτι όπου έμενε. Αλλά και κάποιοι άρχοντες που τον συμπαθούσαν του μήνυσαν να μην εμφανιστεί στο πλήθος. Αργότερα, με τη συμβουλή του γραμματέα της Εφέσου, το πλήθος διαλύθηκε.

56. Μετά τις ταραχές ο Παύλος αποφάσισε να φύγει από την ΄Εφεσο. ΄Ηθελε να επισκεφθεί πάλι τις ελληνικές πόλεις. Πράγματι, πήγε στους Φιλίππους, τη Θεσσαλονίκη, τη Βέροια και την Κόρινθο, όπου έμεινε τρεις μήνες. Η επίσκεψη στις ελληνικές πόλεις του έδωσε πολλή χαρά γιατί είδε από κοντά την πρόοδο των Χριστιανών και την καρποφορία της πίστης τους. Λογάριαζε να επιστρέψει με πλοίο από την Κόρινθο στην Παλαιστίνη, αλλά έμαθε ότι Ιουδαίοι που θα ταξίδευαν μαζί του σχεδίαζαν να τον σκοτώσουν. ΄Αλλαξε λοιπόν το σχέδιό του και επέστρεψε στη Μικρά Ασία από την ξηρά, περνώντας πάλι από τη Μακεδονία.

57. ΄Οταν πέρασε στην Τρωάδα συγκέντρωσε τους πιστούς σ’ ένα σπίτι για να τους μιλήσει, να κηρύξει, όπως έκανε πάντα, τον λόγο του Θεού. Οι Χριστιανοί συγκεντρώθηκαν στον επάνω, τρίτο όροφο του σπιτιού. Ο Παύλος τους μιλούσε ως αργά τη νύχτα. Οι άνθρωποι είχαν ανάψει κεριά κι η ατμόσφαιρα είχε γίνει βαριά από τα κεριά και τον πολύ κόσμο. ΄Ενα νεαρό αγόρι, ο Εύτυχος, καθόταν στο πεζούλι του παραθύρου. Κάποια στιγμή, νυσταγμένος και ζαλισμένος, έγειρε προς τα έξω κι έπεσε από το τρίτο πάτωμα στο έδαφος. ΄Οταν έτρεξαν να τον σηκώσουν, τον βρήκαν νεκρό. ΄Ετρεξε κι ο Παύλος. Προσευχήθηκε πάνω από το νεκρό παιδί, το πήρε στην αγκαλιά του και το ξανάφερε στη ζωή. ΄Ολοι αισθάνθηκαν βαθιά κατάνυξη κι ευγνωμοσύνη στο Θεό. Τέλεσαν το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και κοινώνησαν όλοι. Το πρωί αποχαιρέτισαν τον αγαπημένο τους Απόστολο Παύλο, ο οποίος έφυγε για τα Ιεροσόλυμα με πλοίο.

rito19

Άκουσε την αφήγηση:

Pemptousia-gia-paidia-Footer-600x122