Στην Καισάρεια του Φήλικα

 
Παιδικά / Ιστορίες σε συνέχειες

back 2264. Φυσικά ο διοικητής δεν καταλάβαινε τις θρησκευτικές διαφορές των Ιουδαίων ούτε ήθελε να ασχοληθεί μ’ αυτές. Για να ηρεμήσει το πλήθος, έδωσε εντολή να μαστιγώσουν τον Παύλο και να τον ανακρίνουν. Καθώς τον έδεναν, ο Παύλος είπε στον αξιωματικό: “Σας επιτρέπεται λοιπόν να μαστιγώνετε έναν Ρωμαίο πολίτη και μάλιστα χωρίς δίκη;”. Ο αξιωματικός έτρεξε στο διοικητή και του είπε: “Πρόσεχε τι πας να κάνεις. Ο άνθρωπος αυτός είναι Ρωμαίος πολίτης”. Ο διοικητής ταράχτηκε πολύ κι όταν πληροφορήθηκε ότι κάποιοι Ιουδαίοι στήνουν ενέδρα στον Παύλο, αποφάσισε να τον φυγαδεύσει την άλλη μέρα στην Καισάρεια.

65. Τη νύχτα που ακολούθησε εμφανίστηκε ο ίδιος ο Κύριος στον Παύλο και του είπε: “Θάρρος, Παύλε! ΄Οπως έδωσες τη μαρτυρία σου για μένα στην Ιερουσαλήμ, θα τη δώσεις και στη Ρώμη”. Την άλλη μέρα με τη συνοδεία διακοσίων στρατιωτών, εβδομήντα ιππέων και διακοσίων λογχοφόρων ο Παύλος αναχώρησε για την Καισάρεια. Εκεί τον οδήγησαν στο Ρωμαίο ηγεμόνα Φήλικα και του παρέδωσαν την επιστολή που τους είχε δώσει ο διοικητής τους. Εκείνος διέταξε να κλείσουν τον Παύλο στη φυλακή και ζήτησε να έρθουν και οι κατήγοροί του.

66. Πράγματι σε πέντε μέρες ήρθε στην Καισάρεια ο αρχιερέας Ανανίας μαζί με τους πρεσβυτέρους και κατέθεσαν μήνυση εναντίον του Παύλου. Ο Φήλικας δεν ήθελε να δυσαρεστήσει τους Ιουδαίους, αλλά δεν ήθελε επίσης να δικάσει τον Παύλο, ο οποίος είχε επικαλεστεί τα δικαιώματά του Ρωμαίου πολίτη. Ανέβαλε λοιπόν τη δίκη του κι έδωσε εντολή να φρουρείται ο Παύλος αλλά με κάποια ελευθερία, ώστε να μπορεί να δέχεται επισκέψεις.

Κάνε κλικ για ν΄ ακούσεις την αφήγηση.

Pemptousia-gia-paidia-Footer-600x122