Αυλαία για την Ηθοποιό Άλκηστις Παυλίδου

5 Οκτωβρίου 2020

Σήμερα το πρωί έγινε γνωστή από την ιστοσελίδα «Κύπριοι Ηθοποιοί» έγινε γνωστή η εκδημία, μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο, της ηθοποιού Άλκηστις Παυλίδου, ημέρα κατά την οποία είχε και τα γενέθλια της, καθώς σήμερα θα γιόρταζε τα 74α γενέθλιά της.

Η είδηση του θανάτου της σκόρπισε θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο αλλά και σε ολόκληρη την Κύπρο, καθώς ήταν ιδιαίτερα αγαπητή ηθοποιός.

Η Άλκηστις Παυλίδου γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 5 Οκτωβρίου 1946 και είχε τρεις κόρες. Από παιδί σε ηλικία μόλις έντεκα χρόνων λάμβανε μέρος σε παιδικά προγράμματα του ΡΙΚ στο ραδιόφωνο και μετά στη τηλεόραση.

Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Τελειώνοντας τις θεατρικές τις σπουδές το 1976 επιστρέφει στη Κύπρο. Ξεκίνησε από το ΡΙΚ από τη τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Στο ΘΟΚ μπήκε το 1977 όπου συνεργάστηκε σαν τακτική ηθοποιός μέχρι το 2002. Στο ΘΟΚ της δόθηκε η ευκαιρία να παίξει σημαντικούς ρόλους σε παραστάσεις στη Κύπρο και το εξωτερικό όπως: «Ικέτιδες», «Τρωάδες», «Οθέλλος» και άλλα.

Μεταξύ άλλων είχε συμμετάσχει στις αξιόλογες τηλεοπτικές παραγωγές «Μίλα μου» και  «Βασιλική»  τα οποία έχουν προβληθεί από την Πεμπτουσία και υπάρχουν στο αρχειακό υλικό του Διαδικτυακού Περιοδικού.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα τελεσθεί αύριο Τρίτη 6/10 στο κοιμητήριο Κωνσταντίνου και Ελένης στις 15.00. Λόγω των πειοριστικών μέτρων η οικογένεια δεν θα δεχτεί συλλυπητήρια.

Αιώνια η μνήμη της και θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια της.