«Το Αναγνωστικό της Γαλιλαίας»

6 Οκτωβρίου 2020

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, παγκόσμια ημέρα Ανακουφιστικής Φροντίδας, εγκαινιάζουμε την ιστοσελίδα «Το Αναγνωστικό της Γαλιλαίας» που φτιάξαμε με σκοπό την οικονομική ενίσχυση της Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας «ΓΑΛΙΛΑΙΑ». Τα τελευταία χρόνια μαζί με την ομάδα καλλιτεχνών, φίλων της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ», ανεβάζουμε θεατρικές παραστάσεις με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του έργου της.

Την περίοδο αυτή που οι ζωντανές θεατρικές παραστάσεις δυσκολεύουν λόγω της πανδημίας, θελήσαμε να φτιάξουμε ένα site με ηχογραφημένες αναγνώσεις κειμένων από εμάς και από άλλους συναδέλφους μας ηθοποιούς και καλλιτέχνες.Κειμένων που αξίζει κατά τη γνώμη μας να ακουστούν αλλά και παραπομπές σε βίντεο, εικόνες και κείμενα που θα θέλαμε να μοιραστούμε.

Μαζί με τηνομάδα εθελοντών, φίλων της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ», δημιουργήσαμε την ιστοσελίδα «www.toanagnostikotisgalilaias.gr» που θα είναι διαθέσιμη για το κοινό από τις 10 Οκτωβρίου στις 18.00, για να στηρίξουμε την αγαπημένη μας «ΓΑΛΙΛΑΙΑ».Μέσα από την σελίδα, θα παρέχεται η δυνατότητα, για όποιον το επιθυμεί, να συμβάλει οικονομικά στην ενίσχυση της ΜΑΦ «ΓΑΛΙΛΑΙΑ».

Η Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας «ΓΑΛΙΛΑΙΑ», που ανήκει στην Ι. Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, φροντίζει δωρεάν ενήλικες ασθενείς με καρκίνο και τη νόσο του κινητικού νευρώνα (ALS). Πέραν της ιατρικής φροντίδας που παρέχει, στέκεται  δίπλα τόσο στους ίδιους τους ασθενείς όσο και στις οικογένειές τους, στηρίζοντάς τους ψυχικά, κοινωνικά και πνευματικά, βοηθώντας τους να ανακαλύψουν πόσο περισσότερη ζωή μπορεί να υπάρχει σε κάθε στιγμή της.