«Η Ελλάδα είναι παρούσα στην πρωτοπόρο έρευνα για την πανδημία»

26 Νοεμβρίου 2020

Στην εκπομπή του ραδιοφώνου της Πεμπτουσίας «Επικαιρότητα στην Πεμπτουσία» με τη Μαρία Γιαχνάκη φιλοξενήθηκε η επιστημονικά υπεύθυνη της Βραδιάς του Ερευνητή στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Καθηγήτρια του Πολυτεχνείου Τώνια Μοροπούλου η οποία μίλησε για την εκδήλωση «Βραδιά του Ερευνητή».

Ακούστε το απόσπασμα:

Η κ. Μοροπούλου σημείωσε για τη Βραδιά του Ερευνητή: «Είναι η πρώτη φορά που θα διοργανωθεί διαδικτυακά στα 7 χρόνια που το οργανώνουμε. Είναι ένα στοίχημα για εμάς γιατί χρειάζεται άλλη διαδικασία οργάνωσης».

«Η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο ενός ευρωπαϊκού προγράμματος και είναι ένας αγώνας να εκλαϊκεύσουμε την έρευνα που μπορεί να οδηγήσει στην καινοτομία και την ανάπτυξη» τόνισε χαρακτηριστικά. Η κ. Τώνια Μοροπούλου αναφέρει ότι «γίνονται προσπάθειες και μέσω από την εκδήλωση σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας για να ανακόψουν το επονομαζόμενο «brain drain» μέσω από τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Είναι μια ευκαιρία για νεοφυείς επιχειρήσεις».

«Είναι μια σημαντική στιγμή όπου οι ερευνητές ζητούν το λόγο και βρίσκονται σε διάλογο με την πολιτεία» είπε χαρακτηριστικά η κ. Μοροπούλου.

«Το πιο σημαντικό μήνυμα είναι  ότι η Ελλάδα κάνει έρευνα για την αντιμετώπιση της πανδημίας» είπε χαρακτηριστικά η κ. Μοροπούλου ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «Η Ελλάδα είναι παρούσα στην αντιμετώπιση της πανδημίας» αναφέροντας παραδείγματα από πολλά επιστημονικά πεδία. 

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση «Βραδιά του Ερευνητή».