Χοσάφι (αλάδωτο)

18 Δεκεμβρίου 2020

xosafi

Πλένουμε τα δαμάσκηνα και τα μουσκεύουμε στο νερό για 2 ώρες. Βράζουμε τα υπόλοιπα υλικά, και προς το τέλος προσθέτουμε τα μουσκεμένα δαμάσκηνα. Τα αφήνουμε να βράσουν για άλλα 10´ λεπτά. Σερβίρουμε το χοσάφι κρύο.

  • 500 γρ. ξερά γλυκά δαμάσκηνα
  • 100 γρ. ξερά ξινά δαμάσκηνα
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 3 φλυτζάνια τσαγιού νερό
  • 1 πορτοκάλι κομμένο στα οκτώ
  • 100 γρ. ξερά βερίκοκα
  • 100 γρ. ξανθές σταφίδες
  • 1 κομμάτι κανέλα
  • 5 γαρύφαλα
  • 3 κουταλιές της σούπας μπράντυ
  • φλούδα λεμονιού

Πηγή: Από το βιβλίο της Καίτης Μαντζαρίδου, «Νέα νηστήσιμα φαγητά και γλυκά», έκδ. Ι.Μ. Μονής Βατοπαιδίου, Άγιον Όρος 2015, http://www.vatopedi.gr/ekdoseis-immb/54490/