Κοιμήθηκε ο π. Πανάρετος Γρηγοριάτης

28 Δεκεμβρίου 2020

Εκοιμήθη εν Κυρίω ο πατήρ Πανάρετος Γρηγοριάτης (28/12/2020), μοναχός της Ι.Μ. Οσίου Γρηγορίου του Αγίου Όρους. Ο μακαριστός Γέρων, αναχώρησε σήμερα από την πολυστένακτη γη μα για την επουράνια ζωή, όντας ασθενής και νοσηλευόμενος για περίπου δέκα μέρες. 

Τον π. Πανάρετο είχαμε την ευλογία να τον γνωρίσουμε από κοντά και να διδαχθούμε από την απλότητα και τη σιωπή του. Ένα ακόμα άνθος της ερήμου, με ασκητικό φρόνημα και με την μεγάλη μοναχική αρετή της υπακοής  έγινε πρεσβευτής μας στον ουρανό. Είθε να καταταγεί εν χώρα ζώντων και να συμψάλει με τον μακάριο Γέροντά του π. Γεώργιο Καψάνη τις ουράνιες μελωδίες.

Σύμφωνα με τον π. Γεώργιο Σχοινά, ένας ακόμη Άγιος προσετέθη σήμερα στην χορεία των Αγιορειτών πατέρων, που θα εορτάσει το Άγιο Δωδεκαήμερο με τον γέροντα του π. Γεώργιο Καψάνη και τον επίσης σήμερα κοιμηθέντα Αρχιμανδρίτη Αυγουστίνο Μύρου, πνευματικό του παιδί και ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης. Την είδηση για τον π. Αυγουστίνο γνωστοποίησε μέσω facebook ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Χαρισίου (προϊστάμενος του Αγ. Νικολάου Κοζάνης), που έγραψε μεταξύ άλλων: «Με πολλή λύπη σας αναγγέλλω την εις Κύριον εκδημία του αγαπητού εν Χριστώ αδελφού πατρός Αυγουστίνου Μύρου, ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης. Θα συνεχίσει να πρεσβεύει υπέρ των πνευματικών του τέκνων και των αδελφών του συλλειτουργών από το ουράνιο θυσιαστήριο. Αιωνία του η μνήμη!»

Να ‘χουμε την ευχή τους!