«Ο Χριστόδουλος δόθηκε στον τόπο και στους ανθρώπους»

28 Ιανουαρίου 2021

Στην εκπομπή «Επικαιρότητα στην Πεμπτουσία» και στη Μαρία Γιαχνάκη μίλησε την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, ο Αρχιμ. π. Επιφάνιος Οικονόμου επ’ αφορμή της 13ης επετείου απο την κοίμηση του μακαριστού Αρχιεπισκόπου κυρού Χριστοδούλου.

Ο π. Επιφάνιος ξεκίνησε τις αναφορές του ήδη από την εποχή που ο μακαριστός Χριστόδουλος εξελέγη Μητροπολίτης Δημητριάδος και τη δύσκολη περίοδο της μεταπολίτευσης, φθάνοντας να ομιλεί με συγκίνηση για τις τελευταίες στιγμές του βίου του, την αρχή του τέλους και την αντίστροφη μέτρηση, όταν χτυπημένος απο τον καρκίνο εξέπνεε πλέον προς την αιωνιότητα.

Τα βιώματα του π. Επιφανίου υπήρξαν πλούσια από την πνευματική καθοδήγηση του μακαριστού Χριστοδούλου, ενώ ο ίδιος σημειώνει ότι η εκλογή του Χριστοδούλου ως Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος δεν ήταν τυχαία, αλλά αποτέλεσμα πολλών και αμετρήτων κόπων και αγώνων του για τα δίκαια του Έθνους και της Εκκλησίας. Κατά τη διάρκεια της Αρχιεπισκοπείας του, ξεσηκώθηκαν θύελλες από ορισμένα κέντρα λόγω των δίκαιων παρεμβάσεων του, η δημοτικότητα του εκτοξεύθηκε μεταξύ του ευσεβούς πληρώματος της Εκκλησίας και οι εχθροί του μακαριστού αυξήθηκαν δραματικά. Τελικώς, η Ιεραρχία ένιωσε δικαιωμένη που τον εξέλεξε Αρχιεπίσκοπο, γιατί έδωσε όντως τις μάχες ως πραγματικός Έλληνας.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ: