Έρωτας και Αγάπη

14 Φεβρουαρίου 2024

Δυο καρδιές μέσα στην παγωμένη συναισθηματικά ατμόσφαιρα της καθημερινότητας, μπορούν άραγε να διατηρηθούν ζεστές;

‘Όταν ο άνθρωπος επιλέγει να παραμένει στο αρχικό στάδιο του έρωτα, είναι εύκολο να παγώσει η καρδιά του.

Όταν ο άνθρωπος επιλέξει να αναβαθμίσει τον έρωτα σε αγάπη, τότε κανένας παράγοντας εσωτερικός ή εξωτερικός δεν μπορεί να παγώσει την καρδιά του.

Για να φτάσει όμως ο άνθρωπος στην αγάπη, θα πρέπει να έχει περάσει από την ταπείνωση, να έχει βάλει στην άκρη το ΕΓΩ του και να προσπαθεί να δώσει τον εαυτό του στον άλλον.

Η αληθινή αγάπη είναι δυσεύρετη, γι’ αυτό και χαλάνε οι σχέσεις και υπάρχουν τόσα διαζύγια. Λίγοι είναι εκείνοι που έμαθαν να αγαπούν θυσιαστικά.

Στις 14/2, στην εικονική αυτή ημέρα της αγάπης, θα δώσεις το τριαντάφυλλο ή το δώρο στον/την σύντροφό σου… αλλά στο βάθος του μυαλού σου αμφιβάλλεις για τον αν ο άλλος είναι ο έρωτας της ζωής σου, γι’ αυτό και καθυστερείς τη νομιμοποίησή της.

Αν δεν είσαι 100% πεπεισμένος ότι θες να περάσεις το υπόλοιπο της ζωής σου με τον άνθρωπο που ισχυρίζεσαι ότι είσαι ερωτευμένος, τσάμπα το δίνεις το τριαντάφυλλο.

Οι μεγαλύτερες συναισθηματικές πληγές δημιουργούνται από τους συντρόφους. Είναι βαθιές και δύσκολα επουλώνονται.

Έρωτας σημαίνει υποχωρώ

Έρωτας σημαίνει διακονώ

Έρωτας σημαίνει ξεκουράζω

Έρωτας σημαίνει ελευθερία

Έρωτας σημαίνει προσφέρω

Έρωτας σημαίνει νοιάζομαι

ΑΓΑΠΗ σημαίνει ΘΥΣΙΑ

Ανώριμη και ακαλλιέργητη ψυχή = Ανώριμη χωρίς συνέχεια σχέση

Η σωστή πορεία της πνευματικής μας ζωής, είναι και η εγγύηση για μια επιτυχημένη και παντοτινή σχέση που οδηγεί τον έρωτα στην αληθινή αγάπη και στην αιώνια ζωή.