Νέα Ηγουμένη στην Ιερά Μονή Ρουσάνου Μετεώρων

20 Φεβρουαρίου 2021

Μετά την εις Κύριον εκδημία της Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Αγίας Βαρβάρας Ρουσάνου μακαριστής γερόντισσας Φιλοθέης, η αδελφότητα της Ιεράς Μονής σήμερα Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021, με τις ευχές και ευλογίες του οικείου Ποιμενάρχου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου, προέβη στην εκλογή για την ανάδειξη της νέας Ηγουμένης σύμφωνα με τα θέσμια του Ορθοδόξου Κοινοβιακού Μοναχισμού και τον Κανονισμό της Μονής εκλέγοντας την μοναχή Χαριτίνη νέα Καθηγουμένη. 

Η Αδελφότητα μετά την εκδημία της μακαριστής Φιλοθέης, η οποία υπήρξε ανακαινιστής της Μονής και Γερόντισσα της Αδερφότητας επί σιερά έτη, καθιστώντας την Μονή Ρουσάνου μία πνευματική κυψέλη των Μετεώρων και της ευρύτερης περιοχής, θα συνεχίσει το πνευματικό έργο της υπό την ηγουμενία της Γερόντισσας Χαριτίνης σύμφωνα με τις υποθήκες της μακαριστής Φιλοθέης και τις ευχές του Πνευματικού της Μονής Γέροντος Εφραίμ Βατοπαιδινού.

Δείτε από το αρχείο του Πρακτορείου Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Ορθοδοξία ένα οδοιπορικό στην Ι. Μ. Ρουσάνων με την νυν Γερόντισσα Χαριτίνη να μιλά για την Μονή και την ιστορία της.