Πρόγραμμα Διά Βίου Μάθησης Α.Π.Θ. – «Η Κοινή Ελληνιστική γλώσσα της Αγίας Γραφής και η πολιτισμική της διάσταση»

5 Φεβρουαρίου 2021

Το Εργαστήριο Βιβλικών Σπουδών του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού στο πλαίσιο του Κέντρου Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.)του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μετά από την επιτυχή διεξαγωγή του Α΄ και Β΄ Κύκλου, διοργανώνει τον Γ΄ Κύκλο του προγράμματος με τίτλο: «Η Κοινή Ελληνιστική γλώσσα της Αγίας Γραφής και η πολιτισμική της διάσταση. Γ΄ Κύκλος: Η περίπτωση των δύο προς Κορινθίους Επιστολών του απ. Παύλου».

Το Πρόγραμμα στοχεύει να καταστήσει το ελληνικό κείμενο της Αγίας Γραφής προσιτό και κατανοητό στον σύγχρονο αναγνώστη, να δώσει στους εκπαιδευτικούς και σε όσους ασχολούνται με αυτό εργαλεία για τη διδασκαλία του, και να αναδείξει και να κάνει ευρύτερα γνωστό ένα πολύτιμο κομμάτι της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας, την Κοινή Ελληνιστική, στην οποία έχει γραφεί το βιβλικό κείμενο και η οποία αποτελεί σημαντικό κρίκο μέσα στην αδιάλειπτη συνέχεια της Ελληνικής γλώσσας μέχρι σήμερα. Ως περίπτωση εργασίας επιλέγονται οι δύο προς Κορινθίους επιστολές και το σύγχρονο προς αυτές πολιτισμικό περιβάλλον της εποχής.

Επιστημονική Υπεύθυνη του Προγράμματος είναι η Κυριακούλα Παπαδημητρίου, Καθηγήτρια του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού του Α.Π.Θ., εξειδικευμένη στη Γλώσσα, στην Ερμηνεία και στην Ερμηνευτική της Καινής Διαθήκης και με πολυετή πείρα στην ακαδημαϊκή διδασκαλία μαθημάτων για την Ελληνική γλώσσα των βιβλικών και εκκλησιαστικών κειμένων.

Διδάσκουν Καθηγητές Πανεπιστημίου από τα Τμήματα της Θεολογικής και Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. και της Ελληνικής Φιλολογίας του Δ.Π.Μ., εξειδικευμένοι σε ζητήματα βιβλικής γραμματείας και ελληνικής γλώσσας. Βιβλικοί θεολόγοι, γλωσσολόγοι, φιλόλογοι, και ιστορικοί προσεγγίζουν την Κοινή Ελληνιστική γλώσσα της Αγίας Γραφής διεπιστημονικά, εξετάζοντας τα κείμενα γλωσσικά, πολιτισμικά και θεολογικά.

Έναρξη και Λήξη του Προγράμματος: Από 26/03/2021 έως 12/06/2021

Χρονική διάρκεια: 60 διδακτικές ώρες

Παρέχεται Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης του Α.ΠΘ. και χορηγούνται 6,5 ECTS

Κόστος: 150 ευρώ

Αιτήσεις γίνονται δεκτές μόνο ηλεκτρονικά από 30/01/2021 έως 25/03/2021 στην ιστοσελίδα του Κέντρου Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του Α.Π.Θ.: http://www.diaviou.auth.gr/programs/i-koini-ellinistiki-glossa-tis-agias-grafis-kai-i-politismiki-tis-diastasi-g%CE%84-kyklos/

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να επικοινωνούν με την κ. Ροδή Γεωργιάδου στα κάτωθι στοιχεία επικοινωνίας:

e-mail: [email protected] τηλ 6934890218