Διακόσια χρόνια από την επανάσταση του 1821. Τα παιδιά συναντούν την Ιστορία

 
Παιδικά / 1821 Τα παιδιά παρέα με την Ιστορία

Αγαπητοί γονείς και αγαπημένα μας παιδιά,

Ξεχωριστή χρονιά η φετινή! Διακόσια χρόνια πέρασαν από την μεγάλη στιγμή του αγώνα για την λευτεριά. Υπέροχο καράβι η Ελλάδα μας με ορθάνοιχτα πανιά 3.000 χρόνια αρμενίζει με στα πέλαγα και τους ωκεανούς της ιστορίας άλλοτε με ούριο άνεμο και άλλοτε περνώντας μέσα από τρομερές καταιγίδες. Ευγενείς αγώνες και ένδοξες περιπέτειες όχι μόνο στα πεδία των μαχών αλλά και στις αρένες του πνεύματος δημιούργησαν μια λαμπρή ιστορία που οι πρόγονοι μας κληροδότησαν στις μελλοντικές γενιές.

Η ελληνική ιστορία μέσα από τα λαμπρά γεγονότα της προσφέρει στα παιδιά μας μια πρόταση ζωής με στόχους, οράματα, νόημα και προορισμό. Ακολουθώντας την ανακαλύπτουμε την μυστική πηγή του κάλλους και της σοφίας στην οποία ξεδιψά για χιλιάδες χρόνια η ανθρωπότητα.

Κορυφαία στιγμή αυτής της χιλιετούς διαδρομής η συνάντηση της ελληνικής σοφίας και πνεύματος με το Φως της Αλήθειας, τον αληθινό Θεό, τον Δημιουργό του Κόσμου και την αστείρευτη πηγή Αγάπης. Η ελληνική γλώσσα έγινε το όχημα για την μετάδοση του Ευαγγελίου του Χριστού σε όλη την υφήλιο.

Η γνώση λοιπόν της ιστορίας μας, της πνευματικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς διδάσκει ένδοξες στιγμές ανδρείας και αυταπάρνησης, προειδοποιεί για λάθη και παραλείψεις και εξοπλίζει τα παιδιά μας με την δύναμη ψυχής αλλά και τα πνευματικά εφόδια για να ονειρευτούν ένα καλύτερο μέλλον για την πατρίδα μας γιατί είναι οι συνεχιστές του Γένους.

Σε αυτή την σελίδα θα βρείτε βιβλιοπροτάσεις για παιδικά ιστορικά βιβλία και καλλιτεχνικές δραστηριότητες από το νηπιαγωγείο μέχρι και το λύκειο. Μείνετε στην συντροφιά μας γιατί το ταξίδι μόλις τώρα ξεκινά…………