Διεθνής διαγωνισμός φωτογραφίας: «Αγία Σοφία. Οι ναοί της του Θεού Σοφίας στην ιστορία και στον κόσμο»

30 Μαρτίου 2021

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που αφορά την ιστορική παρουσία της έννοιας της Σοφίας του Θεού στον κόσμο όπως και τους ναούς που ανεγέρθηκαν προς τιμήν Της με πρώτο την Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης

Η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας, (ΔΣΟ) www.eiao.org στο πλαίσιο της δραστηριότητάς της για την ανάδειξη και διαφύλαξη του Χριστιανικού Ορθόδοξου πολιτισμού διοργανώνει σε συνεργασία με την ιστοσελίδα OrthPhoto.net τον τρίτο διαγωνισμό φωτογραφίας και καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να αναδείξει την έννοια της «Σοφίας του Θεού» στον σύγχρονο κόσμο και να προβάλει τους ναούς που από αιώνες ανεγείρονται προς τιμή Της.

Ο Ναός της Αγίας του Θεού Σοφίας στην Πόλη των πόλεων, την Κωνσταντινούπολη, η «Μεγάλη Εκκλησία», το «Μέγα Μοναστήρι» αποτελεί ένα μοναδικό μνημείο με οικουμενικό χαρακτήρα που «ανήκει στην ανθρωπότητα και την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά».

Η Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης υπήρξε το πρότυπο και ακολούθησε η ανέγερση εκατοντάδων ναών μέχρι τις μέρες μας παντού στον Ορθόδοξο κόσμο αφιερωμένων στην Σοφία του Θεού.

Αυτήν την δυναμική που έχει στον Ορθόδοξο κόσμο η Σοφία του Θεού, ο Ιησούς Χριστός, επιθυμεί να αποτυπώσει και να περιγράψει φωτογραφικά ο διεθνής φωτογραφικός διαγωνισμός της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας.

Τα βραβεία του διαγωνισμού
Για κάθε έναν από τους δύο τομείς:
Μεγάλο βραβείο: 500 EURO
1ο βραβείο: 300 EURO
2ο βραβείο: 200 EURO
3ο βραβείο: 100 EURO
Έπαινοι

Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού είναι διεθνής και αποτελείται από εννέα άτομα και τους δύο συμβούλους της ΔΣΟ.

 

Όλες οι πληροφορίες για τον διαγωνισμό στην ιστοσελίδα

http://hagiasophia.orthphoto.net/index-gr.php