«Σημαντική η εμπιστοσύνη στον Θεό όσο η αναπνοή μας!»

18 Μαρτίου 2021

Για την περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, τον πνευματικό αγώνα μέσα σε αυτήν, τη μετάνοια και τη θλίψη που δημιουργείται στον άνθρωπο εάν τον αποστραφεί ο Θεός, μίλησε σήμερα, Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021, μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος στην εκπομπή «H Επικαιρότητα στην Πεμπτουσία» και τη Μαρία Γιαχνάκη. 

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρεται στην περίοδο που διανύουμε ως μια περίοδο ενδοσκόπησης, αν και όπως λέει, όλο τον χρόνο απαιτείται ενδοσκόπηση. «Είναι μια ευκαιρία ο άνθρωπος να δει τον άνθρωπο σωματικά και ψυχικά. Να δούμε πού έχουμε πικράνει τον εαυτό μας, τον συνάνθρωπό μας, πού τον έχουμε βλάψει, να ζητήσουμε το έλεος του Θεού και να έρθει έπειτα η θεραπεία η πνευματική και η σωματική».

Σε ερώτηση για το πώς μπορεί ένας άνθρωπος να κερδίσει την εύνοια του Θεού, ο Σεβασμιώτατος απαντά ξεκάθαρα: «Με την πίστη του και την μετάνοια! Ο Θεός μας δέχεται όπως είμαστε και μας αγιάζει αν τον πιστεύουμε και αναγνωρίζουμε ότι είμαστε παιδιά του αμαρτωλά. Η εύνοια του Θεού φαίνεται στους πρωτοπλάστους… Πρώτα τους διώχνει και μετά στέλνει τον υιόν Του και σώζει τον άνθρωπο από την αμαρτία».

Εν τω μεταξύ στη μικρή του συνέντευξη τονίζει την ανάγκη για εμπιστοσύνη προς τον Θεό, λέγοντας: «Όσο σημαντική είναι η αναπνοή μας, τόσο σημαντική είναι και η εμπιστοσύνη μας προς τον Θεό».