«Γαλιλαία»: 11 χρόνια κοντά στον συνάνθρωπο

6 Μαΐου 2021

Οι άνθρωποι της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ», ο πρόεδρος Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας & Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, το Διοικητικό Συμβούλιο, το προσωπικό, οι εθελοντές, οι ασθενείς και οι οικογένειές τους, εύχονται καλό κι ευλογημένο Πάσχα, και καλή Ανάσταση με το φως της Αγάπης και της Ελπίδας να φωτίζει πάντα τις καρδιές όλων!

Οι ιδιαίτερες συνθήκες είναι πια αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας και η «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» προσαρμόζεται συνεχώς σε αυτές. Οι λειτουργοί υγείας, το διοικητικό προσωπικό, οι εθελοντές και  οι φίλοι της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» προσπαθούμε να διατηρήσουμε την εύρυθμη λειτουργία της Μονάδας, ώστε τόσο οι ασθενείς μας όσο και οι οικογένειές τους να μην στερηθούν την παραμικρή φροντίδα, ανακούφιση, αγάπη και αγκαλιά που έχουν τόσο ανάγκη. Όλα αυτά μπορούμε να τα παρέχουμε με τη δική σας αρωγή. Η «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» είναι ο αγωγός που εφοδιάζει τους συνανθρώπους μας με το ρεύμα αγάπης που προέρχεται από τη δική σας προσφορά!  Αυτό πραγματοποιείται κάθε μέρα εδώ και 11 χρόνια και τα λόγια ευγνωμοσύνης προς όλους εσάς που στηρίζετε το έργο δε θα είναι ποτέ αρκετά!

Οι υπηρεσίες μας εξακολουθούν να παρέχονται τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας: στα Σπίτια των ασθενών, στον  Ξενώνα Ανακουφιστικής Φροντίδας (Hospice), στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας και Απασχόλησης (Λόγω της πανδημίας οι συναντήσεις των ασθενών μεταξύ τους και με τους εθελοντές γίνονται διαδικτυακά ή τηλεφωνικά), στο Πένθος

Συμμετοχή της Μ.Α.Φ. «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα RESPACC

Το πρόγραμμα με τίτλο “Έρευνα για λειτουργούς υγείας και πρόνοιας στην Ανακουφιστική Φροντίδα” (RESPACC) και Αρ. Αναφ.: 2020-1-RO01-KA202-080128 πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Erasmus+ Programme, Key Action 2 – Strategic Partnerships-VET, με τη σύμπραξη των Φορέων:

·  Hospice Casa Sperantei, Ρουμανία (Συντονισμός Προγράμματος)

·  European Association of Palliative Care, Βέλγιο

·  Πανεπιστήμιο της Ναβάρρα, Ισπανία

·  Πανεπιστήμιο του Brasov, Ρουμανία

·  Μ.Α.Φ. «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» Ι.Μ.Μ.Λ., Ελλάδα

Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού για την απόκτηση βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων γύρω από την διεξαγωγή και την αξιοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνας για λειτουργούς υγείας και πρόνοιας που εργάζονται στο χώρο της Ανακουφιστικής Φροντίδας (ΑΦ).

Tο πρόγραμμα θα καλύψει ουσιαστικό κενό και θα βελτιώσει την ποιότητα της καθημερινής εργασίας των λειτουργών υγείας και πρόνοιας, καθώς θα τους ευαισθητοποιήσει στη σημασία της έρευνας για την εργασίας τους, θα τους δώσει τα εφόδια για να μπορούν να αναζητούν απαντήσεις στη βιβλιογραφία σχετικά με τα κλινικά τους προβλήματα, να μπορούν να αξιολογούν αν εφαρμόζουν σωστά τις γνώσεις που παρέχονται στη βιβλιογραφία, να μετατρέπουν τα κλινικά τους προβλήματα σε ερευνητικά ερωτήματα κ.ά. Επίσης, στο πλαίσιο του προγράμματος θα γίνει πιλοτική εφαρμογή του εκπαιδευτικού αυτού υλικού σε ομάδα λειτουργών υγείας και πρόνοιας και θα δοθεί μέριμνα για την προβολή των αποτελεσμάτων του στο χώρο της ΑΦ.
Η διάρκεια του προγράμματος είναι 2 έτη (1/12/2020-30/11/2022).

«ΓΑΛΙΛΑΙΑ και Τέχνη»

Διαδικτυακή Θεατρική παράσταση

Καθώς οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις δια ζώσης δεν είναι πλέον εφικτές, η ηθοποιός και σκηνοθέτις, φίλη της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» Όλια Λαζαρίδου «ανέβασε» on demand στην ψηφιακή πλατφόρμα viva.gr την παράσταση «Ο γάμος του Καραχμέτη» και όλα τα έσοδα παραχωρήθηκαν από την ίδια και την ομάδα της στη Μονάδα.
Η παράσταση, στην οποία παίρνουν μέρος οι ηθοποιοί Ιφιγένεια Γρίβα και Νίκος Χαλδαιάκης, είχε λάβει χώρα αρχικά στους δήμους των Μεσογείων με αποκλειστικό σκοπό την οικονομική ενίσχυση της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ».
Το προσωπικό και οι ασθενείς της Μονάδας εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους προς την κυρία Όλια Λαζαρίδου, τους δύο εξαιρετικούς ηθοποιούς και όλους τους συντελεστές της παράστασης.

Νέα Κυκλοφορία βιβλίου

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Dr. Daniel B. Hinshaw από τις εκδόσεις ΕΝ ΠΛΩ
O ΟΛΙΚΟΣ ΠΟΝΟΣ ΚΑΙ Η ΦΥΣΗ ΤΗΣ ΙΑΣΗΣ
Προλογίζει ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Nικόλαος.

Σε όλα τα βιβλιοπωλεία και οnline bit.ly/2OiAlWB
Το βιβλίο αυτό ερευνά το ανθρώπινο δίλημμα που θέτει ο πόνος,

εξετάζει τη φύση της συνάντησης του πάσχοντος με τα πρόσωπα που προσφέρονται να βοηθήσουν

και συζητά τη δυνατότητα ίασης ανεξαρτήτως θεραπείας, ακόμα και εντός της συνάφειας του θανάτου.

Η Μονάδα θα ήθελε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της προς τον συγγραφέα Dr. Daniel B. Hinshaw για την παραχώρηση των πνευματικών δικαιωμάτων του βιβλίου προς την «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» .

Χορηγίες

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά

Το Ίδρυμα Chandris Antony Rania Foundation για την συνεχιζόμενη γενναιόδωρη προσφορά του με την οποία θα καλύψει για έναν χρόνο τη μισθοδοσία δύο γιατρών κι ένος φυσικοθεραπευτή της Μονάδας μας

Το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη
για την κάλυψη μέρους της μισθοδοσίας ενός νοσηλευτή της Μονάδας μας στην Κατ’ Οίκον υπηρεσία για ένα χρόνο

Την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Έργου ΑΙΓΕΑΣ για την συνεχιζόμενη κάλυψη της μισθοδοσίας ενός γιατρού της Μονάδας μας για έναν χρόνο

Το Ίδρυμα Λίλιαν Βουδούρη για την επιπρόσθετη δωρεά του προς τη Μονάδα μας, με την οποία εξασφαλίστηκε η προμήθεια ενός επιβατικού αυτοκινήτου τύπου van για τη μεταφορά ιματισμού προς καθαρισμό καθώς και για κάθε άλλη μεταφορά για την εξυπηρέτηση των αναγκών της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» και των ασθενών

Την εταιρία AENORASIS για τη δωρεά σε ιατρονοσηλευτικό και οπτικοακουστικό εξοπλισμό της Μονάδας