Αρχιεπίσκοπος Τιβεριάδος κ. Αλέξιος: «Το μεγαλύτερο όπλο για την ειρήνη και τη συνύπαρξη είναι η προσευχή!»

20 Μαΐου 2021

Ζώντας εδώ και 10 μέρες τη νέα έκρηξη βίας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων στην «καρδιά» των γεγονότων, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιβεριάδος και Πατριαρχικός Επίτροπος Γάζης του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων κ. Αλέξιος είναι πεπεισμένος πως το μεγαλύτερο όπλο για την ειρήνευση και την συνύπαρξη των λαών είναι η προσευχή.

Ο Σεβασμιώτατος, μιλώντας στην εκπομπή «Επικαιρότητα στην Πεμπτουσία» του pemptousia.fm και τη δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη, δηλώνει αποφασιστικά πως δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το ποίμνιό του, ενώ επισημαίνει πως κανείς εκ των κληρικών του Πατριαρχείου δεν διανοείται να φύγει από την περιοχή.

Ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος βρίσκεται στο Μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα, μιλά για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή και εξηγεί πως όταν κανείς πλησιάσει το μοναστήρι ζητώντας βοήθεια, οι μοναχοί του την παρέχουν χωρίς δεύτερη σκέψη και χωρίς να ρωτήσουν σε ποια θρησκεία ανήκει, γιατί αυτό είναι η αγάπη του Χριστού.

Επίσης, μίλησε για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι Χριστιανοί στη φτωχότερη γειτονιά της Γάζας, Ζεϊτούν, όπου βρίσκεται η μονή και ο τάφος του Αγίου Πορφυρίου και το κοιμητήριο των ορθοδόξων, εξαιτίας αυτής της σύρραξης όπου και προστρέχουν για μεγαλύτερη ασφάλεια.