Σόκο Ασαχάρα. Φονικές Εταιρείες

26 Μαΐου 2021

Τον Ιανουάριο 2005, κυκλοφόρησε από τον οίκο «Μπάρνς και Νόουμλ» (Barnes & Noble) το πολύ ενδιαφέρον βιβλίο της Αγγλίδας συγγραφέως Σέλλη Κλάιν (Shelley Klein), «Οι πιο Φαύλες Μυστικές Εταιρείες στην Ιστορία» (Most Evil Secret Societies in History).

Στη χώρα μας μεταφράστηκε με τον τίτλο «Φονικές Εται­ρείες» και υπότιτλο «Οι 15 πιο Σατανικές Αδελφότητες στην Ιστορία»[i].

Πρόκειται για αξιόλογο έργο που εστιάζεται σε 15 από τις πιο γνωστές και διεθνώς επικίνδυνες σέκτες (cults), εξετάζοντας δυστυχώς την επικινδυνότητά τους μόνο από την ανθρωπι­στική και κοινωνική διάσταση και καθόλου από την υπαρξιακή και πνευματική· κι αυτό αποδεικνύεται από το οπισθόφυλλο του βιβλίου όπου αναγράφεται: «Από την αρχή της Ιστορίας, ο άνθρωπος γοητεύεται στην ιδέα του Κρυφού. Από τότε που κατάφερε να επικοινωνήσει με το συνάνθρωπό του, δημιουργεί κοινωνικές ιεραρχίες, με σκοπό όχι μόνο να συνασπιστεί και να νιώσει το αίσθημα κοινότητας, αλλά και να διαφοροποιηθεί από αντίστοιχες ομάδες που δρούν παράλληλα. Οι περισσότερες από τις μυστικές οργανώσεις που έδρασαν ή συνεχίζουν να δρούν στον πλανήτη είναι ακίνδυνες συγκεντρώσεις ομοϊδεατών. Εντούτοις, η ιστορία έχει καταγράψει πολλές περιπτώσεις που αποτέλεσαν εξαίρεση στον κανόνα και από αθώες αδελφότητες εξελίχθηκαν σε… «Φονικές Εταιρείες»».

Θα μου επιτραπεί να διαφωνήσω ως προς την άνω δήλωση καθώς η εμπειρία μας από τις σέκτες και τις «καταστροφικές λατρείες» (destructive cults) μας έχει πείσει ότι δεν υπάρχουν «ακίνδυνες συγκεντρώσεις ομοιδεατών» μεταξύ αυτών, κυρίως από την υπαρξιακή και πνευματική διάσταση.

Από τις 15 αυτές σέκτες διαλέξαμε μία, για την οποία πιθα­νως αρκετοί από τους αγαπητούς αναγνώστες έχουν προσωπική ενημέρωση από την εκτεταμένη ειδησεογραφία της εποχής και στον ελληνικό Τύπο.

Πρόκειται για την οργάνωση Αούμ Σινρικίο (Aum Shinrikyo) και τον αρχηγό της Σόκο Ασαχάρα (Shoko Asahara).

Η σέκτα Αούμ Σινρικίο -σημαίνει Υπέρτατη Αλήθεια- ιδρύθη­κε το 1987 και μέχρι το 1995 είχε περίπου 10 χιλιάδες πιστούς. Οι οπαδοί ήταν πεπεισμένοι ότι ο Ασαχάρα θα τους σώσει από τους επικείμενους πολέμους καθώς ο αρχηγός, για να κρατά τους οπαδούς του εξαρτημένους, δίδασκε ότι οι Ηνωμένες Πο­λι­τεί­ες θα επιτεθούν με πυρηνικά όπλα εναντίον της Ιαπωνίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο γκουρού της οργάνωσης είχε συνεργασία και με τον γνωστό ηγέτη του Βουδισμού, Δαλάι Λάμα με τον οποίο μάλιστα έχει φωτογραφηθεί να κρατιούνται χεράκι-χεράκι.

Δυστυχώς, ο Δαλάι Λάμα έχει την κακή συνήθεια να συνεργά­ζε­ται και να προμοτάρει διάφορες καταστροφικές οργανώσεις όπως την διαβόητη σέκτα Νέξιαμ (Nxivm), του «γκουρού του σεξ» Κιθ Ρανίερ (Keith Raniere), ο οποίος όχι μόνο απαιτούσε οι γυναίκες οπαδοί του να κοιμούνται μαζί του, αλλά και «μαρκάριζε» με λέιζερ τα αρχικά του επάνω στα σώματά τους[ii].

Αλλά, ας επανέλθουμε στην Αούμ Σινρικίο.

Η σέκτα ήταν σχεδόν άγνωστη μέχρι την επίθεση που εξαπέ­λυσε τον Μάρτιο του 1995 όταν το μετρό του Τόκιο ήταν γεμάτο με ανθρώπους που πήγαιναν στις δουλειές τους.

Συγκεκριμένα, στις 20 Μαρτίου 1995, μέλη της οργάνωσης, μετά την επιβίβασή τους στα γεμάτα με κόσμο βαγόνια άφησαν σε διάφορα σημεία του μετρό πέντε πλαστικά δοχεία με υγρό σαρίν, που στη συνέχεια τρύπησαν με τις μεταλλικές άκρες των ομπρελών που κρατούσαν, απελευθερώνοντας το θανατηφόρο αέριο νεύρων, προκαλώντας το θάνατο 14ων ανθρώπων και α­φη­νοντας πίσω τους 6.300 τραυματίες, πολλοί από τους οποίους υποφέρουν ακόμα σήμερα από τις παρενέργειες.

Ο Ασαχάρα, ξεκίνησε ως δάσκαλος γιόγκα και ίδρυσε την Α­ούμ Σινρικίο το 1987. Στην οργάνωση αναμείγνυε τον βουδιστικό και τον ινδουιστικό διαλογισμό με διδαχές περί αποκάλυ­ψης, υποστηρίζοντας, όπως ήδη αναφέραμε, πως οι Η.Π.Α. θα εξαπέλυαν επίθεση κατά της Ιαπωνίας και θα τη μετέτρεπαν σε ραδιενεργή ερημιά· ισχυριζόταν ότι ταξίδεψε στο μέλλον, στο 2006, και περιέγραφε πως θα ήταν δήθεν ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος.

Στο απόγειο της δύναμής της, η σέκτα είχε 10.000 πιστούς στην Ιαπωνία και στο εξωτερικό, ανάμεσά τους επιστήμονες, απόφοιτους ορισμένων από τα καλύτερα πανεπιστήμια. Αρκε­τοί ζούσαν σε κοινόβιο της σέκτας στους πρόποδες του όρους Φούτζι (Fiji) , όπου μελετούσαν τις «διδαχές» του Ασαχάρα και συμμετείχαν σε διάφορα τελετουργικά «σύλληψης Ασαχάρα», ενώ παράλληλα η σέκτα αποκτούσε ένα μεγάλο οπλοστάσιο, συμπεριλαμβανομένου του αερίου σαρίν.

Η οργάνωση διέθετε και εργαστήρια όπου κατασκεύαζε το νευροτοξικό αέριο σε μεγάλες ποσότητες. Το σαρίν υπήρξε εφεύρεσης των ναζί από την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η σέκτα προσπάθησε να προκαλέσει αποκαλυπτικά γεγονότα ρίχνοντας το θανατηφόρο αέριο στο μετρό του Τόκιο.

Οι οπαδοί του Ασαχάρα εμφανίζονται τόσο διαποτισμένοι από αυτή την πλύση εγκεφάλου ώστε να προβαίνουν σε κάθε είδους εγκληματικές πράξεις.

Περιγράφουμε δειγματοληπτικά την περίπτωση οπαδού, του Μακότο Χιράτα (Makoto Hirata), που παραδόθηκε στην Αστυ­νομία, έχοντας διαφύγει τη σύλληψη επί σχεδόν 17 χρόνια.

Ο ηλικίας 46 ετών Χιράτα, από τους πιο περιζήτητους φυγόδικους, αρνήθηκε να αποκαλύψει στην Αστυνομία πως παρέμενε ασύλληπτος επί τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, δήλωσε όμως ότι επιθυμούσε να «αφήσει πίσω του το παρελθόν». Εν τούτοις, η παράδοση του Χιράτα θα μπορούσε να καθυστερήσει την εκτέλεση του ιδρυτή της σέκτας Σόκο Ασαχάρα και άλλων δώδεκα μελών της που είχαν καταδικαστεί σε θάνατο, κάτι που τα επίδικα μέλη της σέκτας εφήρμοζαν συστηματικά προκειμένου να καθυστερούν την εκτέλεση των ήδη καταδικασθέντων.

Αν και ο Χιράτα δεν κατηγορείτο ευθέως για συμμετοχή στην επίθεση με το νευροτοξικό αέριο στο μετρό του Τόκυο, όμως κατεζητείτο για την απαγωγή και το θάνατο, το 1995, του Κιγιόσι Καρίγια (Kiyoshi Kariya), αδελφού μιάς οπαδού που είχε εγκαταλείψει την οργάνωση. Ο Χιράτα και άλλα μέλη της σέκτας είχαν κατηγορηθεί ότι απήγαγαν σε κάποιο δρόμο του Τόκυο τον Καρίγια και τον φυλάκισαν στο υψίστης ασφαλείας κοινόβιο που διατηρούσε η οργάνωση στους πρόποδες του βουνού Φίτζι. Είχαν ακόμη κατηγορηθεί ότι χρησιμοποίησαν ναρκωτικές ουσίες ως «ορό της αλήθειας» στην προσπάθειά τους να τον υποχρεώσουν να μιλήσει σχετικά με την αδελφή του. Σύμφωνα με την Αστυνομία ο Καρίγια πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών ενώ στη συνέχεια οι κατηγορούμενοι έκαψαν το σώμα του σ’ έναν αποτεφρωτήρα.

Ο Χιράτα, που εντάχθηκε στην οργάνωση στα τέλη του 1980, ομολόγησε στις αστυνομικές αρχές ότι μετάφερε μεν τον Καρίγια στο κοινόβιο, αρνήθηκε όμως ότι συμμετείχε στη δολοφονία του. Παρ’ όλα αυτά εικάζεται η συμμετοχή του στην απόπειρα δολοφονίας ενός υψηλόβαθμου στελέχους της Αστυνομίας το 1995.

Σχεδόν 200 πρόσωπα σχετιζόμενα με την εν λόγω σέκτα έχουν καταδικαστεί για αδικήματα, που περιλαμβάνουν φόνους, απαγωγές και παραγωγή του νευροτοξικού αερίου.

Μετά από αυτή την επίθεση στο μετρό του Τόκιο οι αρχές διαπίστωσαν ότι είχε γίνει παλαιότερα άλλη επίθεση με την ίδια δηλητηριώδη ουσία στην κεντρική Ιαπωνία όπου τότε είχαν σκοτωθεί 7 άνθρωποι αλλά η αστυνομία δεν είχε συνδέσει την επίθεση με την Αούμ Σινρικίο.

Ο Σόκο Ασαχάρα και δώδεκα μέλη της σέκτας, που είχαν καταδικαστεί σε θάνατο, εκτελέσθηκαν το 2018.

Είναι χαρακτηριστικό το που μπορεί να φθάσει κάποιος αν χειραγωγηθεί κατάλληλα από ανθρώπους που γνωρίζουν τις μεθόδους και τεχνικές πλύσεως εγκεφάλου, τεχνικές που έχουν τη δυνατότητα να καταστήσουν τον άνθρωπο αυτόματο ενερ­γούμενο από τις ορέξεις του εκάστοτε γκουρού ή «διδασκάλου». Η πιο μικρή και φαινομενικά αθώα ομάδα «μεταφυσικών» προσ­ανατολισμών μπορεί σταδιακά ή και άμεσα να εξελιχθεί σε καταστροφική λατρεία, φονική εταιρεία ή σέκτα ομαδικής αυτοκτονίας.

Η «αυτογνωσία» την οποία ευαγγελίζονται οι περισσότερες σέκτες δεν είναι άλλο από την εμφύτευση στο ανθρώπινο μυαλό της πίστης ότι είναι δήθεν «θεός κατά φύσιν»· ότι είναι από την φύση του θεός και το μόνο που έχει να κάνει για να ε­πανέλθει από την πεσμένη κατάστασή του είναι να αποδεχθεί την «αυθεντία» του «διδασκάλου» της σέκτας και να ακολου­θήσει τις πρακτικές -κυρίως διαλογισμό-, που εκείνος προτείνει.

Μόνη η Εκκλησία απομένει, που υπόσχεται την θέωση του ανθρώπου «κατά χάριν», που αυτή είναι η κατά Χριστόν μοναδική αυτογνωσία.

Ας μένουμε λοιπόν ασφαλείς στην μία ποίμνη του ενός Ποιμένος, του Αρχιποιμένος Ιησού Χριστού, μακριά από περιέργειες και μεταφυσικές «εμπειρίες», που στην ουσία προέρχονται από τον εχθρό του ανθρώπου, τον Διάβολο.

_________________________________________

[i] https://archive.is/A5gqp

[ii] https://archive.is/UNRcq

www.impantokratoros.gr