Προσβάσιμη σελίδα

Δοξολογία ήχος α΄ μεικτός – Αντιφωνικό Μέλος

Σύντομη Δοξολογία εις ήχον α΄ μεικτόν Γρηγορίου Νταραβάνογλου, Άρχοντος Μαΐστορος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας.

Ο Άρχων Μαΐστωρ της Μ.τ.Χ.Ε. κ. Γρηγόριος Νταραβάνογλου, με την σφραγίδα γνησιότητας της Κωνσταντινουπολίτικης παράδοσης, την οποία διδάχτηκε από διακεκριμένους Πρωτοψάλτες και Διδασκάλους του Πανσέπτου Πατριαρχικού Ναού και της Πόλης, προβαίνει στην Μουσική έκδοση τόμου υπό τον τίτλο:

«Ὁ μουσικός Ὄρθρος κατά την ψαλτικήν παράδοσιν τῆς Πόλης».

Η έκδοση περιλαμβάνει μαθήματα της ακολουθίας του όρθρου, τονισμένα κατά το ψαλτικό ύφος και την προφορικότητα της Κωνσταντινούπολης, η οποία ως γνωστόν αποτελεί από αιώνων έναν από τους πυλώνες της Εκκλησιαστικής μας Μουσικής.

Όποιος επιθυμεί να αποκτήσει το παρόν πόνημα θα πρέπει να το δηλώσει με γραπτό μήνυμα στο παρακάτω mail: [email protected] στο οποίο θα αναφέρει όνομα, επίθετο, ιδιότητα (π.χ. Πρωτοψάλτης Ιερού Ναού κλπ), καθώς επίσης και αριθμό σωμάτων – βιβλίων και τηλέφωνο.

Στη συνέχεια παρατίθεται ένα μικρό δείγμα της έκδοσης. Ψάλλει αριστοτεχνικά ο χορός ψαλτών «Αντιφωνικό μέλος», υπό τη χοραρχία του Γεωργίου Καμαριάρη Πρωτοψάλτου Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου, Δήμου Αγίου Δημητρίου. Θα θέλαμε να τον ευχαριστήσουμε θερμά για την αμέριστη συμπαράστασή του και την άψογη ερμηνεία του χορού που έψαλλε το μάθημα που θα περιλαμβάνεται στο παρόν πόνημα.

Η επιμέλεια του βίντεο έγινε από τον Λεωνίδα Τσούκαλα.

Για περισσότερα video στο YouTube πατήστε εδώ

Πρόσφατες
δημοσιεύσεις
«Ιερατικόν της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας»
Χερουβικόν Θρ. Στανίτσα ήχ. πλ. β΄ (Νικόλαος Στάθης)
Ο Ακάθιστος Ύμνος σε νεοελληνική απόδοση
«Βασιλεῦ οὐράνιε», Ιδιόμελο Πεντηκοστής (Γέρ. Θωμάς Μικραγιαννανίτης)
Ευαγγέλιο της Αγάπης τουρκιστί (π. Πλούταρχος Κωνσταντινίδης)