Η άμεσος επέμβαση του οσίου Αρσενίου του εν Πάρω!

3 Ιουνίου 2021

Όσιος Αρσένιος ο εν Πάρω (1800-1877).

(Επιμέλεια Στέλιος Κούκος)

Κατά τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1925 ασθένησα από ελώδεις πυρετούς. Εισήχθηκα στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και μου έκαναν εγχείρηση.

Την τέταρτη ημέρα έπαθα κρίση και κινδύνεψα. Οι γιατροί σήκωσαν τα χέρια ψηλά.

Δεν είχαν κάτι άλλο να κάμουν.

Δεν παρήλθαν λίγα λεπτά της ώρας και με επισκέφθηκε ο πνευματικός, πατήρ Νικόλαος Γεωργιάδης, μαθητής του Οσίου Αρσενίου [του εν Πάρω].

Όταν έμαθε τα συμβάντα, μου λέγει:
– Έχε υπομονή και περίμενε λίγο.

Έφυγε βιαστικά.

Υπέθεσα ότι πάει να φέρει κάποιο γνωστό του γιατρό και παρηγορήθηκα κάπως. Αλλά ενώ ανέμενα, ξαφνικά, όλως παραδόξως και ανελπίστως αισθάνθηκα τον εαυτόν μου τελείως υγιή, χαρούμενο και ελαφρό.

Ενώ απορούσα, επέστρεψε ο πατήρ Νικόλαος ιδρωμένος και κατακόκκινος και μαθαίνοντας πως ήμουν εντελώς καλά μου λέει:
– Ο άγιος Αρσένιος σε έκαμε καλά. Όταν μου είπαν οι ιατροί ότι η κατάσταση σου ήταν δεινή, και θα έκαναν σε νέα εγχείρηση οπότε και εκείνοι δεν είχαν βέβαιες ελπίδες για τη σωτηρία σου, θυμήθηκα τον άγιο Αρσένιο, ότι σε πολλές περιστάσεις με βοήθησε και έσπευσα τρέχοντας στον ναόν, εισήλθα στο ιερό και αφού γονάτισα τον παρακαλούσα να σου δώσει την υγείαν σου.

Αφού προσευχήθηκα για μία σχεδόν ώρα, αισθάνθηκα σαν να μου είπε κάποιος: «Πήγαινε και γιατρεύτηκε ο άρρωστος».

Και ήλθα με πεποίθηση ότι θα σε έβρισκα τελείως υγιή.

 

Από το βιβλίο του Αρχιμανδρίτου, π. Φιλοθέου Ζερβάκου, «Βίος και θαύματα του οσίου πατρός ημών Αρσενίου του νέου του εν τη νήσω Πάρω ασκήσαντος», έκδοση Ιεράς Μονής Χριστού Δάσους, Πάρος 1996.