«Ύμνος εις την Ελευθερίαν» (Μητρ. Ναός Αθηνών, 23/6/2021, 20:30)

23 Ιουνίου 2021

Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και σε συνεργασία με τον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει τη συναυλία με τίτλο Ύμνος εις την Ελευθερίαν την Τετάρτη 23 Ιουνίου στις 20.30 στον αύλειο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών.

Ο Βυζαντινός Χορός του Ιδρύματος Μουσικής Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε μουσική διεύθυνση του πρωτοψάλτη και δασκάλου της ψαλτικής τέχνης Κωνσταντίνου Αγγελίδη θα αποδώσει βυζαντινούς εκκλησιαστικούς ύμνους αφιερωμένους στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, στους αγίους νεομάρτυρες Πατριάρχη Γρηγόριο Ε΄, Κοσμά τον Αιτωλό, Χρυσόστομο Σμύρνης, Φιλοθέη την Αθηναία και στον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο.

Η Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής υπό τη διεύθυνση του Ηλία Βουδούρη θα ερμηνεύσει το εναρκτήριο μέρος από το έργο του Νικολάου Χαλικιόπουλου Μάντζαρου Ύμνος εις την Ελευθερίαν, καθώς και μέρος από τους 36 Ελληνικούς χορούς του Νίκου Σκαλκώτα.

Η παραγωγή υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) [www.SNF.org] για τη δημιουργία του επετειακού προγράμματος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.