Σταθερή με βελτίωση η υγεία του Γέροντα Εφραίμ

19 Ιουνίου 2021

Σταθερή με σημάδια βελτίωσης είναι σήμερα Σάββατο 19 Ιουνίου η κατάσταση της υγείας του Γέροντα Εφραίμ, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του.

Μετά την σοβαρή επιδείνωση της υγείας του τις προηγούμενες μέρες, ο Γέροντας Εφραίμ κατάφερε να ξεπεράσει προς το παρόν τον άμεσο κίνδυνο, αφού τα τρία κρίσιμα 24ωρα που πέρασαν δεν υπέστη άλλες επιπλοκές.

Ο οργανισμός του Γέροντα δέχεται την φαρμακευτική αγωγή με αποτέλεσμα να βελτιώνεται κάθε λεπτό.

Όσο όμως παραμένει διασωληνωμένος, η κατάστασή του εξακολουθεί να παραμένει κρίσιμη και η πολυπόθητη αισιοδοξία όλων είναι συγκρατημένη.

Συγκινητικό είναι το ενδιαφέρον του κόσμου από όλα τα σημεία του χάρτη, οι οποίοι επικοινωνούν με τη Μονή Βατοπαιδίου για να εκφράσουν την αγάπη τους στον Γέροντα αλλά και να μεταφέρουν τις ευχές τους για συμπαράσταση στην αδελφότητα.

Αγρυπνία στον Πανάγιο Τάφο από τους Αγιοταφίτες Πατέρες και στα Μοναστήρια της Αγίας Γης τελέσθηκε προχθές, ενώ ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κκ. Θεόφιλος ευχήθηκε γρήγορη ανάρρωση στον Γέροντα.

Την ίδια ώρα ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας επικοινώνησε χθες με την αδελφότητα για να εκφράσει την συμπαράστασή του, τονίζοντας ότι προσεύχεται από την πρώτη στιγμή της ασθένειας του Γέροντα για να επιστρέψει σύντομα κοντά τους.

 

Πηγή: ope.gr