Προσβάσιμη σελίδα

Ο βυζαντινός Χορός «Άγιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης» στο Διεθνές Φεστιβάλ Εκκλησιαστικής Μουσικής στο Νις

Πραγματοποιήθηκε στο Νις της Σερβίας και συγκεκριμένα στο Καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδας από τις 20 έως τις 23 Ιουνίου, το VII Διεθνές Φεστιβάλ Πνευματικής-Εκκλησιαστικής  Μουσικής.  Το βυζαντινό μέλος στο Φεστιβάλ εκπροσώπησε ο Βυζαντινός Χορός Ψαλτών «Άγιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης» υπό την διεύθυνση του Θεόδωρου Πέτσι. 

Ακούστε τη συναυλία του Βυζαντινού Χορού Τιράνων «Άγιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης»:

Το Φεστιβάλ «Music Edict» έχει πραγματοποιηθεί 6 φορές μέχρι τώρα (ανά διετία από το 2009). Πάνω από 100 μουσικά σύνολα από διάφορες χώρες συμμετείχαν στο φεστιβάλ. Τα σύνολα εκτελούν αυθεντική εκκλησιαστική πνευματική μουσική από τις χώρες τους στις μητρικές τους γλώσσες. 

Οι χορωδίες που συμμετείχαν φέτος προέρχονταν από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Ρωσία, τη Βουλγαρία, την Πολωνία, τη Λετονία, τη Γεωργία και τη Σερβία. 

Ο βυζαντινός Χορός « Άγιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης» ιδρύθηκε και λειτούργησε για πρώτη φορά το έτος 1998, με την εισήγηση και ευλογία του Μακαριωτάτου, Αρχιεπισκόπου Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστασίου. Ο Χορός αυτός συγκροτείται από τους μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και ψάλλει τακτικά στις Κυριακάτικες ακολουθίες στο καθεδρικό ναό της «Ανάστασης του Χριστού» στα Τίρανα και πραγματοποιεί ή συμμετέχει συχνότατα σε εκδηλώσεις συναυλιακού χαρακτήρα εντός και εκτός Αλβανίας.

Πρόσφατες
δημοσιεύσεις
Λόγος και Μέλος: Κυριακή Ε΄ Νηστειών
Τη υπερμάχω στρατηγώ...: επεξεργασία μέλους Δημοσθένης Φιστουρής
Μουσικές Φυλλάδες Κυριακής E’ Νηστειών (21/04/2024)
Το Σάββατο του Ακαθίστου στο Ιερό Αρχιεπισκοπικό Παρεκκλήσιο του προφήτου Ελισσαίου
Λόγος και Μέλος: Ιδιόμελα Τριωδίου παλαιού στιχηραρίου (Β')