Στα Ιεροσόλυμα

 
Παιδικά / Ιστορίες σε συνέχειες

back3 copy

 

4. Ο Σαούλ παρόλο που ανήκε σε πλούσια οικογένεια και του άρεσε να ασχολείται με τη μελέτη των Γραφών, έμαθε και μια χειρωνακτική εργασία, την τέχνη του σκηνοποιού. Αυτή την τέχνη την εξάσκησε σε όλη του τη ζωή για να κερδίζει τα αναγκαία χρήματα για την επιβίωσή του.

 

 

5. Όταν ο Σαούλ έγινε δεκατριών ετών, ο πατέρας του τον εμπιστεύτηκε σ’ ένα καραβάνι που πήγαινε στα Ιεροσόλυμα. Μετά από πολυήμερο κουραστικό ταξίδι ο Σαούλ, συγκινημένος, αντίκρισε την ιερή Πόλη και τον Ναό του Σολομώντα, το κέντρο της θρησκείας τους, όπου κάθε μέρα προσφέρονταν θυσίες και προσευχές για τη σωτηρία όλου του λαού.

 

6. Στα Ιεροσόλυμα ο Σαούλ αφιερώθηκε στη σπουδή του Μωσαϊκού Νόμου. Γνώρισε όλους τους σοφούς νομοδιδάσκαλους της εποχής.Άκουσε τη διδασκαλία τους. Επηρεάστηκε πολύ από τον τρόπο που μιλούσαν, που ντύνονταν, ακόμα κι από το υπεροπτικό τους ύφος. Τους μιμήθηκε σε όλα. Στα είκοσί του χρόνια ο Σαούλ ήταν ένας τέλειος Φαρισαίος. Τον ενδιέφερε η εξωτερική εμφάνιση, η σχολαστική τήρηση του Νόμου και ο θαυμασμός των άλλων.

 

 

Κάντε κλικ παρακάτω, για να ακούσετε την αφήγηση του κειμένου

Pemptousia-gia-paidia-Footer-600x122