«Ο Άη Γιώργης ο Φουστανελάς»: Παρουσίαση του εικονογραφημένου βιβλίου του Χρήστου Γουσίδη

20 Σεπτεμβρίου 2021

Το εξώφυλλο του βιβλίου ο «Άη Γιώργης ο Φουστανελλάς» του Χρήστου Γουσίδη.

Η Αγιορειτική Εστία καλωσορίζει την έκδοση του εικονογραφημένου βιβλίου του Κέντρου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών με τίτλο «Ο Αη Γιώργης ο Φουστανελάς» και την παρουσιάζει αύριο στον πάντα φιλόξενο κήπο της.

Το βιβλίο που έγραψε και εικονογράφησε ο γνωστός εικαστικός και εικονογράφος πολλών βιβλίων Χρήστος Γουσίδη, αποτελεί μια ξεχωριστή έκδοση με την οποία η Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών συμμετέχει στον εορτασμό της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την έναρξη της επανάστασης του 1821.

Στο βιβλίο παρουσιάζεται ο βίος και το μαρτύριο του Νεομάρτυρα, Αγίου Γεωργίου του εξ Ιωαννίνων, πολιούχου και προστάτη των Ιωαννίνων, αλλά και προστάτη της Προεδρικής Φρουράς.

Ο Άγιος Γεώργιος γεννήθηκε στο Τσούρχλι Γρεβενών το οποίο πλέον έχει μετονομαστεί σε Άγιο Γεώργιο προς τιμήν του Νεομάρτυρα Αγίου.

Η παρουσίαση του βιβλίου από την Αγιορειτική Εστία σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών πραγματοποιείται αύριο Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021, στις 7.00 μ.μ. στον κήπο της (Εγνατίας 109, Θεσσαλονίκη) στο πλαίσιο της ομαδικής εικαστικής έκθεσης «Νεομάρτυρες. Πορεία προς την Ελευθερία».

Για την έκδοση θα μιλήσουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ, ο καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ κ. Συμεών Πασχαλίδης, ο καταγόμενος από το χωριό του Αγίου κ. Στυλιανός Κωτίτσας και ο συγγραφέας και εικονογράφος του βιβλίου, κ. Χρήστος Γουσίδης.

Η έκθεση της Αγιορειτικής Εστίας με τίτλο «Νεομάρτυρες. Πορεία προς την Ελευθερία» θα διαρκέσει μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου.

 

Προϋποθέσεις για συμμετοχή στην εκδήλωση
Για την συμμετοχή σας στην αυριανή παρουσίαση, χρειάζεται να στείλετε e-mail δήλωσης συμμετοχής. Επίσης, σύμφωνα με τα νέα μέτρα, η είσοδος επισκεπτών στους εκθεσιακούς χώρους της Αγιορειτικής Εστίας, καθώς και η συμμετοχή στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στον κήπο μας, επιτρέπεται αποκλειστικά με την υποχρεωτική επίδειξη κατά την είσοδο:
α. Πιστοποιητικού εμβολιασμού.
β. Πιστοποιητικού νόσησης που εκδίδεται 30 ημέρες μετά από τον πρώτο έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως 180 ημέρες.
γ. Αρνητικού αποτελέσματος ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) το οποίο έχει διενεργηθεί εντός 48 ωρών πριν την είσοδο.

* Οι ανωτέρω υποχρεώσεις περιλαμβάνουν ανηλίκους από δώδεκα (12) ετών και άνω.
* Οι επισκέπτες καλούνται να φέρουν επιπλέον αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, καθώς θα πραγματοποιείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας κατά την είσοδο.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής στον χώρο.