Γ΄ περιοδεία. Στην Έφεσο

 
Παιδικά / Ιστορίες σε συνέχειες

back3 copy 1749. Αφήνει λοιπόν και την Κόρινθο και με πλοίο φεύγει για την ΄Εφεσο. Από εκεί πάει στην Καισάρεια και μετά στα Ιεροσόλυμα. Σ΄ όλες τις πόλεις απ΄ όπου περνά συγκεντρώνει τους πιστούς, τους στηρίζει, τους εξιστορεί όσα θαυμαστά συνέβησαν στο ταξίδι του και επιλύει τα προβλήματα των τοπικών εκκλησιών. ΄Ετσι ολοκληρώνει τη δεύτερη περιοδεία του.

50. Για λίγο ο Παύλος έμεινε στα Ιεροσόλυμα. Σχεδιάζει τώρα ένα τρίτο ταξίδι, μια τρίτη περιοδεία για να ενισχύσει τις εκκλησίες στις πόλεις που ήδη έχει επισκεφθεί, αλλά και για να κηρύξει και σε άλλες. Ταξιδεύει στην πατρίδα του, την Ταρσό, κι ύστερα διασχίζει τη Γαλατία και τη Φρυγία και καταλήγει στην ΄Εφεσο.

51. Για τρεις μήνες ο Παύλος μιλάει στη συναγωγή της Εφέσου και φέρνοντας πειστικές αποδείξεις κηρύττει τη Βασιλεία του Θεού. Κάποιοι Ιουδαίοι όμως, που παραμένουν σκληρόκαρδοι, συκοφαντούν τον Παύλο και τη διδασκαλία του. Τότε ο Παύλος εγκαταλείπει τη συναγωγή και καλεί τους Χριστιανούς να συγκεντρώνονται στη σχολή ενός δασκάλου, που ονομάζεται Τύραννος. Κάθε μέρα τους μιλάει και τους ενισχύει στην πίστη. Επί δύο χρόνια ο Παύλος κήρυττε στην ΄Εφεσο. Τον άκουσαν όλοι όσοι κατοικούσαν στην επαρχία της Εφέσου και Ιουδαίοι και ΄Ελληνες.

rito17

Κάνε κλικ, για ν΄ ακούσεις την αφήγηση

Pemptousia-gia-paidia-Footer-600x122